Gün Haber

Antalya’da sanat zamanı

Sude Karataş Geyikci
ABONE OL
Abone Ol
Antalya’da sanat zamanı
Haberler / Antalya
13 Ekim 2023 Cuma 08:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Antalya'da sahnelenen Carmen balesi, tutkulu bir aşk hikayesini müzik ve dansla buluşturuyor. Carmen balesi, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahneleniyor ve bu büyüleyici gösterinin önemli bir parçası olarak Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB) orkestrası sahnedeki sanatçılara eşlik ediyor.

Müzik düzenlemesini Hakan Kalkan'ın yaptığı, George Bizet'in müziği ve Konstantin Uralsky'nin koreografisi ile İspanya'nın Sevilla kentindeki bir tütün fabrikasında çalışan asi güzel Carmen'in Don Jose ve Escamillo ile yaşadığı gelgitli ve kural tanımaz aşk ilişkisini anlatan iki perdelik bale eseri Carmen, dün akşam Antalya’da sanatseverler ile buluştu.

Hakan Kalkan'ın orkestrayı yönettiği ve başkemancılığı Demet Emen ve Sibel Aydın'ın üstlendiği eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Gazal Erten ve ışık tasarımı Mustafa Eski imzasını taşıyor. 'Carmen' rolünü Iaroslava Volkova, 'Don Jose' rolünü Artemii Pliusnin, 'Toreador' rolünü Artur Ivanov ve 'Carmen'in Karanlık Yüzü' rolünü Milina Fidan Özbek canlandırıyor.

Carmen, opera- baleyle haşır neşir olmayanlara bile tanıdık gelen bir eser. Asırlardır opera repertuarının en popüler eserleri arasında. Dünyanın seçkin opera eserlerinden biri ve dünya genelinde çokça sahnelenen operaların başında geliyor.

Çocuk, genç, yaşlı her yaştan yüzlerce insan dün akşam Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde Carmen’i izlemeye gelmişti. Tek bir boş koltuk bile görmedim. Müzikler, dekorlar, kostümler her detay o kadar güzeldi ki tüm övgüleri hak ediyorlar. Herkes çıt çıkarmadan pür dikkat izliyordu. Hiçbir detayı kaçırmamak için gözümüzü bile kırpmadan izledik. Açıkçası büyülenmiş gibiydik. Konusuyla, rengarenk kostümleri, dansları, ses- ışık şovları ve bütün detaylarıyla tüm sanatseverlerin beğenisini topladığını düşünüyorum .Çünkü izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. 

Sanatseverlerin bu derece ilgi göstermesi son derece mutluluk verici. Bugüne kadar neden izlemedim diyerek kendi kendime de hayıflandım…Henüz izleme fırsatınız olmadıysa bu sezon mutlaka şans verip izlemenizi şiddetle tavsiye ederim! 14 Ekim Cumartesi ve 17 Ekim Salı akşamı saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde tekrar sahnelenecek. Yani dün akşam kaçırdıysanız hiç üzülmeyin, izlemek için hâlâ şansınız var.

Fiyatları 55 ila 170 TL arasında değişen konserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletinial.com adresinden temin edilebiliyor. Bilet fiyatlarının böyle bir eseri izlemek için oldukça makul olduğunu düşünüyorum. Hemen biletinizi kapın ve bu muhteşem gösterinin tadını çıkarın derim. Yalnız küçük bir tavsiye, kişisel aracınız ile gidecekseniz biraz erken gitmenizi öneririm. Kalabalığın da etkisiyle otopark inanılmaz doluyor, yer bulmak gerçekten zor olabiliyor. Bir de gösteri sırasında lütfen telefonlarınızın sesini kısın ve telefonlarınızla ilgilenmeyin, fotoğraf- video çekmeye çalışmayın bu durum diğer izleyiciler için rahatsız edici olabilir. Bu konuda zaten en başta uyarı yapılıyor, dikkate almakta fayda var. 

Bu büyüleyici gösteriyi mutlaka izlemelisiniz. 

Keyifli seyirler dilerim. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber