Gün Haber

Antalya'da müzik dünyasının acı kaybı

Antalya’da uzun yıllar sahne alan, piyano çalan ve akordiyonu ile yaptığı şovlorla zihinlere kazınan sanatçı Mustafa Yavuz Yalçınkaya 84 yaşında hayatını kaybetti.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya'da müzik dünyasının acı kaybı
Haberler / Antalya
23 Eylül 2024 Pazartesi 11:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Aslen Ankaralı olan Gençlerbirliği'nin yaşayan en eski delegesi Yalçınkaya, Ankara Karşıyaka Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından ebediyete uğurlandı. Cenaze törenine Gençlerbirliği Divan Kurulu Üyesi oğlu Suphi Yalçınkaya, Kulüp Başkanı Osman Sungur, yönetim kurulu üyeleri, divan ve disiplin kurulu üyeleri, kulüp yöneticileri, eski futbolcular, taraftarlar, merhum Mustafa Yavuz Yalçınkaya’nın ailesi ve sevenleri katıldı.

Mustafa Yavuz Yalçınkaya'nın Gençlerbirliği’nin deplasmanda 1-0 yendiği Pendikspor maçını izlerken vefat ettiği açıklandı.

RENKLİ BİR KİŞİLİKTİ

Yavuz Yalçınkaya, sahne aldığı işletmelerde müzikseverleri coşturan renkli kişiliği ile tanınıyordu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini 82 yaşında bitiren Türkiye’nin en yaşlı üniversite mezunu Mustafa Yavuz Yalçınkaya, diplomasını törenle almıştı. 1959 yılında Hukuk Fakültesine kaydolan Mustafa Yavuz Yalçınkaya, 1960 İhtilali sonrası lise mezunlarına yedek subay öğretmenlik hakkı tanınması üzerine okulunu yarıda bırakarak, askere gitti. Askerliğini Ankara’nın Beypazarı ilçesinde öğretmenlik yaparak tamamlayan Yalçınkaya, Hukuk Fakültesine devam etmeyerek, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesine (DTCF) kayıt yaptırdı. Beşeri Coğrafya Bölümü’nden mezun olan Yalçınkaya, aynı üniversitenin arkeoloji bölümünde okuyan ve daha sonra DTCF’de öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Işın Yalçınkaya ile evlendi. Çeşitli kamu kurumlarında görev yapan Yalçınkaya, emekli olduktan sonra müziğe başladı ve yıllarca profesyonel olarak müzikle ilgilendi. Yalçınkaya, 1997 yılında aftan yararlanarak, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine tekrar kaydoldu. Bu sırada müzik kariyerine devam eden Yalçınkaya, okulu ikinci kez bırakmak zorunda kaldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 bekir bülend özsoy
 24 Eylül 2024 Salı 10:51
nur içinde yatsın.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber