Gün Haber

Antalya'da çıplak ayaklı bir trompetçi

ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), klasik müzikseverleri genç neslin en heyecan verici trompet sanatçılarından Fransız Lucienne Renaudin Vary ile buluşturdu.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya'da çıplak ayaklı bir trompetçi
Haberler / Antalya
29 Nisan 2023 Cumartesi 14:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde konuk sanatçı Lucienne Renaudin Vary solist olarak sahnedeki yerini aldı. Genç sanatçı trompeti ile dünyaca ünlü bestecilerden Joseph Bologne'nin 'Amant Anonyme', besteci Johannesburg Nepomuk Hummel'in 'Trompet Konçertosu' adlı eserlerini yorumladı. Çıplak ayakla sahne alan Fransız sanatçının trompetine şef Orhun Orhon'un yönettiği orkestra da eşlik etti.

İzleyicisine neşeli bir akşam yaşatan, daha 17 yaşında iken Fransa'nın ünlü klasik müzik ödülü 'Victoires de la Musique Classique'in 'Révélation' kategorisinde birinci olan genç trompetçi Lucienne Renaudin Vary sahneden yoğun alkış yağmuru altında ayrıldı.

Konserin ikinci bölümünde ise şef Orhun Orhon'un yönetimindeki orkestra besteci Peter İlyiç Çaykovski'nin 'Moartiana' adlı eserini seslendirdi.

ANTALYA DEVLET SENFONI ORKESTRASI (ADSO), KLASIK MUZIKSEVERLERI GENC NESLIN EN HEYECAN VERICI TROMPET SANATCILARINDAN FRANSIZ LUCIENNE RENAUDIN VARY ILE BULUSTURDU. (FOTO:ANTALYA-DHA)
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) -

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 30 Nisan 2023 Pazar 10:26
HAY maşallah.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber