Gün Haber

Antalya'da AK Parti'li Uysal'dan pazar yeri eleştirisi

AK PARTİ Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal, geçen yıl aralıkta yaşanan sel afetinden sonra dere üzerinde bulunduğu gerekçesi ile yeri değiştirilen yeni kapalı halk pazarında yerlerin esnafa dağıtım şeklini eleştirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya'da AK Parti'li Uysal'dan pazar yeri eleştirisi
Haberler / Antalya
2 Eylül 2023 Cumartesi 11:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Parti binasında basın açıklaması yapan AK Parti İlçe Başkanı Erol Uysal, "Bizim için Kumluca'da taşı taş üstüne koyan herkesin başımızın üzerinde yeri vardır. Ancak yaklaşık 280 pazarcı esnafının faaliyet gösterdiği ve ekmek kapısı olan kapalı halk pazarı konusunun artık ayak altına düşmesinden şikayetçiyiz. Pazarcılarımız yeni kapalı halk pazarı yerine taşınırken mevcut pazar yerinde elde etmiş oldukları hakları ihlal ediliyor. Biz bundan şikâyetçiyiz" dedi.   

'YENİ HALK PAZARINA PAZARCI ESNAFINI TAŞIYAMADI'

Kumluca Belediyesi tarafından yeni pazar yerinin pazarcı esnafına satılması konusundan ihale açıldığına, bu ihalenin bazı esnaflar tarafından yargıya taşındığına ve mahkemenin yapılan ihaleyi iptal ettiğine değinen Erol Uysal, "Kumluca Belediyesi önce mevcut pazarcıları yeni yerlerine taşır. Sonra dışarıdan gelenler için ihale açabilirdi. Yapılan ihalede bir hukuksuzluk var ki mahkeme iptal etti. 12 Aralık'ta ilçemizde bir sel afeti yaşandı. Mevcut kapalı halk pazarımız Gavur Deresi'nin üzerine kuruludur. Yeni bir sel taşkını yaşanıp ilçe halkı zarar görmesin diye derenin üzeri açılacak. Bu karar sel afetinde ilçemize gelen bakanlarımız tarafından verildi. Bu karardan sonra CHP'li Kumluca Belediyesi yeni bir halk pazarı yaptı. Ama bu yeni halk pazarına pazarcı esnafını taşıyamadı. 80 bin nüfuslu Kumluca ilçesinin belediye başkanı bu süreci iyi yönetemedi" diye konuştu.

'BU DURUMA ÜZÜLÜYORUZ'

Pazarcılara tezgahların ihale ile değil katılım payı ile sahiplendirilmesinin daha doğru olacağını kaydeden Başkan Uysal, şöyle dedi:

"Kumluca kapalı halk pazarı ilçenin ve yöre ekonomisinin kalbinin attığı bir pazardı. Ama Kumluca Belediyesi tarafından süreç iyi yönetilmediği için ayaklar altına düştü. Biz yeni pazar yeri yapılmasına karşı çıkmıyoruz. Biz bu duruma üzülüyoruz. Pazarcıların haklarının korunmasını istiyoruz. Pazar yeri rant kapısı haline dönüşmesin istiyoruz. Bakın CHP Kumluca ilçe başkanlığına bugün yeni bir isim seçildi. Yeni ilçe başkanının ilk icraatının pazarcı esnafının mağduriyetinin giderilmesi olmasını bekliyoruz. Kendisi için de artı yazacağından eminiz. Ayrıca sel afetinden dolayı devletten gelen 10 milyon, Antalya Valiliğimizde bekliyor. Olumlu bir hareket görürsek bu ödenek yüklenici firmaya aktarılacak."

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber