Gün Haber

Antalya CHP, bu kadın delegeyi konuşuyor

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya CHP’de de mahalle delege seçimleri tüm hızıyla sürüyor. Konyaaltı’nda tartışmalı geçen delege seçimleri bu kez Kepez ve Döşemealtı ilçelerinde yerini ‘Usulsüz’ delege seçimi iddialarına bıraktı.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya CHP, bu kadın delegeyi konuşuyor
Haberler / Antalya
21 Temmuz 2023 Cuma 17:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Antalya İl Sekreteri Füsun Çevik Karaman, Kepez’in mevcut ilçe başkanı Önder Kurnaz’ın desteklediği Gökhan Ölmez’in mavi listesinden delege olarak seçildi. Ancak, seçimin ardından yapılan bir itiraz, “Usulsüzlük’ iddiasını gündeme getirdi.

Kepez İlçe Başkanlığı’na verilen itiraz dilekçesine göre, delege seçilen Füsun Çevik Karaman,  daha önce Döşemealtı Altınkale Mahallesi'nde olan ikametini Duacı Mahallesi'ne taşımış. Ancak iddiaya göre bu değişiklik, ilgili yasal süre içinde Kepez İlçe Başkanlığı'ndan CHP Genel Merkezi’ne bildirilmemiş. Verilen dilekçeye göre, Duacı Mahallesi'nde oy kullanabilecek kişiler arasında ismi yer almayan Karaman’ın ismi, mahalle delege seçimlerinde usulsüz bir şekilde hazirun listesine kalemle eklenmiş. Böylece, Karaman’ın hem oy kullandırılmasına izin verilmiş, hem de mavi listeden delege yazdırılmış.

Duacı Mahallesi'ndeki seçim 41-41 berabere sonuçlanınca her iki listeyi destekleyen tarafların anlaşmasıyla toplam dört delege ikişer kişi olarak bölüşülmüş.  Füsun Çevik Karaman’da Duacı Mahallesi’nden delege seçilmiş.

Ancak seçilen mahalle delegelerinin isimleri CHP'nin internet altyapı sitesine yüklenirken, Kepez İlçesi’nden delege seçilen Karaman’ın hala Döşemealtı İlçesi’ne kayıtlı olduğu ortaya çıkmış.

Benzer bir nakil işlemi olayının Kepez Mahallesi’nde de yapıldığı, ikamet değişikliği genel merkeze bildirilmeyen 5 ismin kalemle haziruna eklenerek oy kullandırıldığı iddia edildi. Her iki mahalledeki delege seçimleriyle ilgili itirazların yapıldığı, Füsun Çevik Karaman ile ilgili ayrıca disiplin sürecinin başlatılması için dilekçe sunulduğu öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Yalçın Bayrakçı
 21 Temmuz 2023 Cuma 22:51
Bunlara parti mi emanet edilir. Bir ilçede bu usulsüzlükleri yapanlar bir de belediyeye mi talip olacaklar. Yerel seçimler öncesi böyle bir gruba parti emanet edilir mi Allah aşkına?

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber