Gün Haber

Antalya Büyükşehir tabela astı; 'Boğaçayı neden bu halde?'

Yazarımız Dursun Gündoğdu’nun geçtiğimiz hafta gündeme getirdiği, Boğaçayı’ndaki kirlenme ve çevre sorunları konusuna Antalya Büyükşehir Belediyesi, “Boğaçayı neden bu halde?” tabelası asarak cevap verdi.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya Büyükşehir tabela astı; 'Boğaçayı neden bu halde?'
Haberler / Antalya
19 Haziran 2023 Pazartesi 12:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Boğaçayı Köprüsü’nün üzerine konulan tabelada, ‘Sorun nedir?’, ‘Biz ne yapıyoruz?’ soruları yöneltildi ve altına da cevapları yazıldı:

“Boğaçayı Projesi; denizimizi, ekosistemimizi tehdit etmesine ve tüm çevrecilerin, bilim insanlarının karşı çıkmasına rağmen 2018 yılının aralık ayında hayata geçirilmiştir” denilen duyuruda, öngörülen tüm problemlerin ortaya çıktığı ve bunların çözümüne yönelik çalışmaların da büyük bir mücadele içerisinde yürütüldüğü kaydedildi.

Panoda, ‘Sorun nedir?’ sorusunun altına özetle şu açıklama yazıldı:

“Boğaçayı projelendirilirken, 2.5 m derinlik, yaklaşık 700 m uzunluk ve 200 m genişlikte bir havuz haline getirilmiştir.

Proje; üst havzadan taşınan kum, çakıl vb. malzeme yönünden beslenmesini güçleştirerek, Konyaaltı plajlarında azalmaya yol açmaktadır.

Mayıs-Eylül ayları arasında akışın azalması, güneşinde etkisiyle sucul bitkiler aşırı artış ve büyüme göstermekte, sürekli kesilmesi gerekmektedir.

Sucul bitkiler kesilmediği taktirde zamanla çürüyerek, oksijensiz bir ortama, koku problemine, haşere ve sinek sorununa neden olmaktadır.”

Büyükşehir, ‘Biz ne yapıyoruz?’ başlığı altına ise şu cevabı yazdı:

“2019 yılından günümüze haftanın 7 günü personelimiz, ekipmanlarımız ve temizlik için harcanan maliyetler ile dereyi iyileştirmeye çalışıyoruz.

Akdemisyen, STK’lar, Meslek Odaları ve alanında uzman kişilerin yer aldığı Boğaçayı Bilim Kurulu oluşturduk, ortak akılla hareket ediyoruz.

Sucul bitki kesme teknelerimiz çalışıyor ancak her yıl derenin tabanında daha çok malzeme birikmesi nedeniyle temizlik faaliyetleri zorlaşmakta, Deniz Süpürgemizi çalıştıramamaktayız.

Bilim Kurulu’nun kararları doğrultusunda, dere yatağına müdahale etmeden, herhangi bir kimyasal madde kullanmadan ya da deniz suyunu içeriye alarak bölgedeki su kaynaklarının tuzlanmasına müsaade etmeden, alan kendi doğal haline dönene kadar çalışmalarımıza hassasiyetle devam edeceğiz.”

Yazı, “Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman bilime, tekniğe ve mantığa dayalı, sürdürülebilir çevreci projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Hassasiyetiniz için teşekkür ederiz” denilerek sonlandırıldı.

Boğaçayı’nın çevre temizliğinin yapıldığı, otların kesildiği görüldü.

DURSUN GÜNDOĞDU'NUN 'BOĞAÇAYI'NDA BİR SAAT... İŞTE GÖRDÜKLERİM' YAZISI İÇİN TIKLAYIN

 

 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber