Gün Haber

Alanyalı gazeteci; Bu bir eşkıyalıktır, terördür, tutuklanmalılar

ANTALYA'nın Alanya ilçesinde gurbetçi tatilciye 6 kişinin sopalarla saldırması Türkiye’nin gündemine oturdu. Alanyalı bir gazeteci olaya büyük tepki verdi, “Bu bir eşkıyalıktır, terördür, tutuklanmalılar” dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Alanyalı gazeteci;  Bu bir eşkıyalıktır, terördür, tutuklanmalılar
Haberler / Antalya
6 Ağustos 2023 Pazar 09:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Olay, önceki gece saatlerinde Alanya'da gezi teknelerinin bulunduğu İskele Caddesi'nde meydana gelmişti. Almanya'dan tatile gelen ve ismi öğrenilemeyen gurbetçi, teknelerin önünden geçtiği sırada, 'hanutçu' diye tabir edilen tekne çalışanları, günübirlik gezi satmak istemiş, bunu reddeden tatilci ile tekne çalışanları arasında küfürleşme yaşanmıştı. Olayın kavgaya dönüşmesi üzerine gurbetçiye; gezi teknesi çalışanı 6 kişi sopalarla saldırmıştı.

SAVCI, TEKNE ÇALIŞANI 2 KİŞİNİN TEKRAR GÖZALTINA ALINMASINI İSTEDİ

Başından yaralanan gurbetçi ile hafif yaralı 2 tekne çalışanı, hastanede tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildi. Dövülen gurbetçi ve gezi teknesinde çalışan 6 kişi, götürüldükleri polis merkezinde birbirlerinden şikayetçi olmadı ve serbest bırakıldı. Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkezer, "Kavga olayıyla ilgili dün gece gözaltı işlemi yapıldı. İki taraf da şikayetçi olmadı ve serbest bırakıldılar. Yine de savcılık bugün 2 kişiyi mevcutlu talep etti" dedi.

Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından savcılığın, kavgaya karışan tekne çalışanı 2 kişinin tekrar gözaltına alınmasını istediği öğrenildi.

'YAPANLAR TEKNECİLERİN YÜZ KARASI'

Alanyalı iş insanı ve gezi teknesi sahibi Hasan Çavuşoğlu, yaşanan sopalı ve yumruklu kavgaya tepki gösterdi. "Bu kadar işlek yerde iskelenin hemen yanında polis karakolu var" diyen Çavuşoğlu, "Bunu yapan Alanya'da teknecilerin yüz karası olan kişileri iskeleye ömür boyu sokmayacaksın. Servetimizi yatırarak bu işten para kazanmaya çalışıyoruz. Herkes mesleğini yapacak, kendini bilmezler bizlerin yatırımlarının altına bomba koyamaz. Yapılacak tek şey var, o teknenin ruhsatını iptal edeceksin" diye konuştu.

GAZETECİ: BUNLAR EŞKIYA

Alanya’da bir gazetenin sahibi gazeteci İbrahim Akdağ, olaya çok büyük tepki verdi ve sosyal medyasından şu yazıyı paylaştı:

“Rüya Şehir Alanya da 172 ülkeden insanlar yaşıyor.

Neden?

Çünkü huzurun,barışın ve kardeşliğin şehri...

Çünkü özel ve  güzel şehir.

Peki bu esnaflık mı?

Kavganın sebebi ne olursa olsun,

Bu bir vahşettir.

Bu magandalıktır.

Bu eşkiyalıktır.

Bu terördür.

Sayın içişleri Bakanı, sayın Antalya Valisi, sayın Alanya kaymakamı, Sayın Alanya Belediye Başkanı ve Kolluk kuvvetleri acil toplanmalı, detaylı soruşturma açılmalı. Bu esnafların tamamı Saygı-sevgi-güzel ahlak ile esnaflığını yapmayacaksa, esnaflıktan hem men edilmeli, hem de cezalandırılmalıdır.

Dünyaya açılan Rüya Şehir Alanya'mızın huzurunu bozmak kimsenin haddi ve hakkı değil.

Daha öncede bir gazeteci ve Televizyoncu olarak dile getirdim.

Tekneciler ve eğlence sektörü başta olmak üzere, bütün çalışanlar forma veya firmayı tanıtan isimler,yaka kartları ile çalışmalı.Emniyete çalışanlar bildirilmeli ve kontroller yaz kış devam etmelidir.

Buralarda polis ve  gece bekçileri 24 saat esasına göre görev yapmalıdır.

Bu "insanlar" Toplumsal huzuru bozmaktan, Kargaşa ve tedirginlik yaratmaktan ve ülkeye-Alanya'mıza  gelecek turist üzerinde olumsuz etki ve korku yaratmaktan ayrıca ceza almalı ve TUTUKLANMALIDIR.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Zeynep
 6 Ağustos 2023 Pazar 18:59
Bu ülkede mesai disiplininin hesabını vermek zorunda olanlar yalnızca ücretli çalışanlar mı? Serbest Çalışan dediğimiz grup çok haklı gazeteci ve savcının dile getirdiği mesleki görev tanımını lükse mi bağlamalıdır! Bu ne özgürlüktür! Bir tekne ile kendisini Alanya'nın sahibi zanneden magandalara şikayetçi olmadıklarına bakılmaksızın suça karıştıkları gerekçesiyle güvenlik soruşturması, bağlı oldukları meslek teşkilatınca da ehliyet iptali yaptırımı acilen uygulanmalıdır. Ayrıca okul cenneti ülkemizde üniversitenin bir bölümünü bitirmemiş hiç bir çalışan olmamalıdır.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber