Kendi tasarladığı yeni koleksiyonu tanıtmak için Gaziantep'e gelen Ajda Pekkan, tanıtım öncesi arkadaşlarıyla gittiği tarihi Sahan Şirehan Restoran'da sultanlar gibi karşılandı. Garsonlar tarafından getirilen ve üzerinde susamla 'Ajda Pekkan' yazılan özel pideyi görünce şaşıran Ajda Pekkan'a daha sonra restoranın en özel lezzetlerinden olan alevli kebap sürprizi yapıldı. Kebabın servis edilişine ve tadına bayıldığını söyleyen Pekkan, "İlk kez kebabın, böylesine muhteşem bir seremoniyle servis edildiğini gördüm. Kebaplar inanılmaz lezzetli. Gazianteplilerin bu kadar güzel yemekleri yiyerek nasıl formlarını koruduklarını çok merak ediyorum" dedi.
Gaziantep yemeklerini çok sevdiğini belirten Ajda Pekkan, normalde bu kadar yemek yemediğini, ancak kentin lezzetlerini tatmak istediğini dile söyledi. Pekkan, çeşitli yöresel yemeklerin tadına da tek tek bakarak bir ara restoranın mutfağına da girdi. Ocakbaşına geçerek kebap yelleyen Pekkan, lezzetli yemekler için aşçıları ve kebap ustalarını tebrik etti. Gecenin sonunda lezzetli yemeklerinin adını ve tarifini soran Ajda Pekkan'a, Sahan Restoranlar Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan'ın çıkardığı 'Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri' kitabı hediye edildi.
Zeki GÜNAY/GAZİANTEP, (DHA)