Gün Haber

Ahmet Şık ve Nedim Şener serbest bırakıldı

Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında gazeteciler Nedim Şener ile Ahmet Şık’ın da bulunduğu 10'u tutuklu 13 sanık hakkında görülen Oda TV davasının 11. duruşmasında tutuklu sanıklar Ahmet Şık, Nedim Şener, Coşkun Musluk ve Sait Çakır'ın tutuklu kaldıkları süre ve suç vasfının değişme ihtimalini göz önüne alarak oy birliğiyle tahliyelerine karar verdi.
ABONE OL
Abone Ol
Ahmet Şık ve Nedim Şener serbest bırakıldı
Haberler / Türkiye
12 Mart 2012 Pazartesi 22:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
6 SANIĞA TAHLİYE YOK

Mahkeme aralarında Yalçın Küçük ve Soner Yalçın'ın da bulunduğu 6 tutuklu sanığın ise tutukluluk halinin devamına hükmetti. Mahkeme tutukluluğun devamı kararına, 'tüm deliller birlikte değerlendirildiğinde kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, delillerin henüz tamamen toplanmamış olması ve dosyadaki dijital verilerle ilgilii henüz bir bilirkişi raporunun sunulmamış olması'nı gerekçe gösterdi. Mahkeme kararını açıklamak için sadece sanık avukatlarını salona alırken sanık yakınları ve basın mensupları içeri alınmadı.

İLK HABER KIZINA

Tahliye kararını dışarda bekleyen avukatlardan öğrenen sanık yakınları sevinç gözyaşları döktü. Ahmet Şık'ın eşi Yonca Şık, tahliye kararını öğrenir öğrenmez kızları Mina'yı arayarak mutlu haberi verdi. Adliye önünde bir süre bekleyen sanık yakınları ardından tahliyelerin gerçekleşeceği Silivri Cezaevi'nin yolunu tuttu. Adliye önünde konuşan Ahmet Şık'ın kardeşi Bülent Şık kararın kendileri için süpriz olduğunu belirterek, "Annem ve babam bu duruma çok üzülüyorlardı. Onlar için de çok güzel bir haber oldu bu" dedi. Nedim Şener'in eşi Vecide Şener ve Ahmet Şık'ın eşi Yonca Şık ise kameralara konuşmak istemedi.

18 HAZİRAN'A ERTELENDİ

Mahkeme ayrıca,dava dosyasındaki dijital verilerle ilgili bilirkişi raporu hazırlayacak olan TÜBİTAK'a olası gecikmenin önlenmesi amacıyla raorun en hızlı şekilde hazırlanması için yeniden müzekkere yazılmasına karar verdi. Duruşma 18 Haziran'a ertelendi.

TAHLİYE EDİLDİLER

Ahmet Şık ve Nedim Şener saat 22.00 sıralarında kaldıkları cezaevinden tahliye edildiler. Nedim Şener, en çok kızını okula götürmeyi özlediğini, ilk haberinin ise Hrant Dink ile ilgili olacağını söyledi. Şık ise polis ve adliye içinde örgütlendiğini ileri sürdüğü cemaat üyelerini suçladı, hükümeti buna göz yummakla itham etti.

ANTALYA'DA SEVİNÇ: ZİYARETE GELENLERE BAKLAVA İKRAM EDİLDİ

Gazeteci Ahmet Şık’ın tahliyesi Antalya’daki baba evinde büyük bir sevinçle karşılandı. Yurtiçi ve yurt dışından birçok tebrik telefonu alan Ahmet Şık’ın annesi Fatma Şık, akrabaları ve tebrik için ziyarete gelenlere baklava ikram etti. “Geç gelse de adalet yerini buldu” diyen Fatma Şık, "375 gün 375 sene gibi geldi. Bu durumdakilerin hepsinin Allah yardımcısı olsun, oğlumu bu hale getirenlerin de Allah bin türlü belasını versin” dedi. Ahmet Şık’ın hiç görmediği 6 aylık yeğeni Çınar Şık'la sevincini yaşayan baba Hüseyin Şık ise “Bir seneden fazla gözyaşı döküyordum. Şimdi gözyaşlarımı sildim. Çocuğumu bu hale getirenler allahından bulsun” dedi.

 

  Haberin Videosu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber