Gün Haber

ATSO'da çekişme hortladı

ATSO’da başkan Ali Bahar’ın vefatının ardından, ‘Kırmızı’ ve ‘Mavi’ gruplar arasındaki çekişme yeniden hortladı. Yeni ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Bahar’ın 2022’deki seçim rengi olan ‘Mavi’yi destekleyenlerle bir otelde buluştu.
ABONE OL
Abone Ol
ATSO'da çekişme hortladı
Haberler / Antalya
8 Ağustos 2024 Perşembe 15:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ali Bahar’ın bir tekne kazasında hayatını kaybetmesi ile sarsılan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın yönetim katı bugünlerde oldukça karışık. ATSO’da, elim kazanın hemen akabinde Yusuf Hacısüleyman’ın en yaşlı başkan yardımcısı sıfatıyla ATSO’ya başkan seçilmesi Ekim 2022’de Ali Bahar’ın oluşturduğu ‘Mavi’ grubu harekete geçirdi.

Hacısüleyman, Davut Çetin’i destekleyen ‘Kırmızı’ gruptaki meclis üyelerini dışlayarak, ‘Mavi’ gruptakilerle dün akşam bir araya geldi.

KIRMIZIDAN MAVİYE DÖNENLER

Khan Hotel’de buluşan iş insanı meclis üyeleri arasında, Ali Bahar’ın koltuğa oturmasının ardından kırmızı grupta olmasına rağmen yeni yönetimi destekleyenler de yer aldı.

Bu isimlerden Kenan Çelik, Cihangir Mızrap ve Mehmet Çelik, Khan Hotel’deki toplantıda birer konuşma yaptı.

Kırmızı gruptan seçilip ATSO Meclis Başkan Yardımcısı da olan Cihangir Mızrap’ın, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na karşı sitemkar konuşması dikkat çekti.

"HİCARCIKLIOĞLU'NU SEÇTİRMEYELİM"

Mızrap’ın, “Rifat bey, öğleden sonraki anma törenine gelmedi. Bu da Ali Bahar’ı sevmediğini gösteriyor. Biz de elele verip bir daha ki dönem onun TOBB başkanı olmaması için çalışalım” dediği öğrenildi.

'BİZ BURADAYIZ'

Yeni başkan Yusuf Hacısüleyman’ın da konuştuğu toplantıda söz alan Ali Bahar’ın kuzeni Serkan Bahar’ın ise ‘Biz buradayız, hiç kimseye buraları bırakmayacağız’ dediği öğrenildi.

Serkan Bahar, son yerel seçimlerde iş insanı Mustafa Yılmaz ile birlikte AKP Büyükşehir adayı Hakan Tütüncü’nün seçim kampanyasının mali koordinatörlüğünü yapıyordu.

ATSO'DA ANTALYALI BAŞKAN DEVRİ BİTTİ

Ali Bahar’ın vefatıyla tarihe gömüldüğü sanılan ‘Mavi’ ve ‘Kırmızı’ gruplar arasındaki çekişme, küllerinden yeniden doğarken, Yusuf Hacısüleyman ile birlikte ATSO’da Antalyalı başkan geleneğinin bittiğini söyleyenler de dedikodu kazanına odun taşımaya devam ediyor.

YENİ BAŞKAN KİMLERLE HAREKET EDİYOR?

Hacısüleyman’ın, CHP eski Milletvekili ve ATSO eski başkanlarından Çetin Osman Budak ve son yerel seçimlerde AKP adaylarını belirlemedeki rolü nedeniyle tartışılan isimlerden biri haline gelen Mustafa Yılmaz ile birlikte hareket ettiği de ileri sürüldü.

'BAŞKAN HERKESİN BAŞKANI OLMALI'

ATSO’da tarafsız bir duruş sergileyen meclis üyelerinden biri Gün Haber’e şu yorumu yaptı:

“Bu toplantının yapılması hiç hoş olmadı. Sanıyorum, ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, Ali Bahar’ın vefatından sonra birlikte seçildiği kırmızı gruptan 7-8 meclis üyesi ve TOBB delegesiyle odasında Rifat Hisarcıklıoğlu’nu bekliyormuş… Galiba bu mavi gruptakilerin zoruna gitti. Bu toplantı da ona karşı düzlendi. Başkan Hacısüleyman’ın, maviyi de kırmızıyı da toparlaması gerekirken böyle bir tavır alması ATSO’ya zarar verir. Kendisi, naif, oturmasını kalkmasını bilen, düzgün, yönetimde tecrübeli biri ama onu yönlendirenler çok yanlış yapıyor. Serkan Bahar’ın bu harareti hayra alamet değil. Sakin olmakta fayda var.  ATSO’nun 60 bin üyesi 117 meclis üyesi var. Başkan herkesin başkanı olmalıdır.”

'O OLAY BİLDİĞİNİZ GİBİ DEĞİL'

Bu arada, bir başka meclis üyesi ise Ahmet Öztürk ile ilgili olayı şöyle anlattı:

“TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ATB Başkanı Ali Çandır ve CHP eski Milletvekili Çetin Osman Budak, cenaze defnedildikten sonra ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk ile aynı arabayla ATSO binasına geldiler. Bu kişiler, direkt yönetim kurulu başkanlık katına geçip yönetim kurulu toplantı odasına girdiler. Yanlarında bazı meclis üyeleri, başkanlık divanı üyeleri, yönetimden de birileri vardı. Bu meclis üyelerinden bir kaçı kırmızı gruptandı ve o güne kadar yönetim kurulu katına çıkmadıkları için böyle bir algı oluşmuş olabilir.  Ahmet Öztürk’ün odasında kırmızı gruptan birileriyle misafirleri ağırlamadığının en yakın şahidi  benim. Çünkü, ben oradaydım.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 bekir bülend özsoy
 9 Ağustos 2024 Cuma 09:06
Yusuf bey, ağırbaşlı ve itidalli biridir. Oyuna gelmez, kumpas kurmaz. Çok yakın bir zamanda dengeleri sağlar.
 MERT YAZICI
 8 Ağustos 2024 Perşembe 15:40
Mecburu üye olduğumuz bir kuruluşta bile neler dönüyor bu işin öbür dünyada hesabında var beyler hakkımızı kim yiyorsa kim taraf tutuyorsa kim particilik yapıyorsa haram sıkım olsun çünkü her esnaf atso ya herkes para ödemek zorunda bırakılıyor.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber