Gün Haber

ANTGİAD'dan pandemi süreci önerileri

ANTALYA Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Sağlık Çalışma Grubu, pandemi sürecine ilişkin önerilerde bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
ANTGİAD'dan pandemi süreci önerileri
Haberler / Antalya
11 Ağustos 2020 Salı 10:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ANTGİAD Sağlık Çalışma Grubu'nun önerileri şöyle:

"Özellikle haziran ayı sonuna kadar, başta devletin ilgili kurumları olmak üzere, Antalya'daki bütün özel girişimlerin, halkın ve bütün sivil inisiyatiflerin gösterdiği hassasiyet ve mücadelenin takdire şayan olduğunun altının çiziyoruz. Bu çalışmaların hız kesmeden ve aynı titizlikle sürdürülmesi, başta ülke ekonomisi, şehrin turizminin geleceği ve hepimizin sağlığı için kritik önemde. Antalya için Covid-19 pandemisi ve artçı ekonomik etkilerinden kentin korunması, Antalya bölgesindeki gerek yerli gerek yabancı turistlerin şehir hayatına katılması durumundaki önlemler, plaj kullanımı, düğün ve cenazeler için alınan önlemlerin artırılması. Özen konusundaki hassasiyetin sürdürülebilir olması, zaman içerisinde yaşanan gevşeme ve kontrol zaaflarının ivedilikle takibe alınması ve şehir hayatının ve şehirdeki mukim halkın sağlığının azami derecede önceliklendirilmesi."

'MASKE TAKILMASI ZORUNLU HALE GELSİN'

"Maske takılması konusunda zorunluluk getirilmesi, şehre geçici süre ile gelen yabancılarda denetimlerin artırılması, görsel, işitsel ve yaşanmış hikayelerle Covid-19'a karşı sürdürülen seferberliğin güçlendirilmesi. Özellikle turizm konusunda öne çıkan ve Türkiye'nin turizm konusunda lokomotifi rolünü oynayan Antalya'nın pandemi sürecinde de turizm konusunda örnek mücadele göstermesi gerektiğini düşünmekteyiz. Virüs, oteller arasında oda sayısına, konumuna ve yönetim şekline göre ayrım gözetmemektedir. Benzer şekilde, denetimlerde de oda sayısı, konumu, yönetim şekli fark etmeksizin bütün otel tipleri azami hassasiyetle denetlenmeli. Denetimden sorumlu organlar, ayrım gözetmeksizin denetim görevlerini yerine getirmeli. Süper taşıyıcılık özelliği bulunan çocukların, virüsün yayılmasında, özellikle de okullarda, büyük risk taşıdımaktadır. Bu açıdan önümüzdeki aylarda açılması planlanan okulların sosyal mesafeye dikkat edilerek, mümkünse dönüşümlü olarak sınıf mevcutlarının azaltılması ile teneffüslerde ve kantinlerde özel uygulamalara gidilerek, diğer konularda gösterilen hassasiyet eğitim konusunda da uygulanmalı."

ANTALYA, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber