Gün Haber

AKS'de bugün uzun Perşembe

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, “Cumhuriyetimizin 100. yılı dolaysıyla 'Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e Mehmet Ali Laga - Asker ve Ressam' sergimizi halkla buluşturduk. Yaklaşık 1 ay süren sergimizin sanatseverlerden görmüş olduğu ilgiden memnunuz" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
AKS'de bugün uzun Perşembe
Haberler / Antalya
9 Mart 2023 Perşembe 11:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türk sanat tarihinde batılılaşmanın öncüsü nitelemesiyle bir döneme adını vermiş asker-ressamların 4. kuşak temsilcilerinden olan Mehmet Ali Laga'nın 7 Şubat'ta Antalya Kültür Sanat'ta (AKS) açılan, 'Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e Mehmet Ali Laga - Asker ve Ressam' sergisi sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Mehmet Ali Laga'nın sanatına toplumsal dönüşüm penceresinden bakmayı amaçlayan sergi, farklı koleksiyonlardan derlenen ve aralarında Büyükada, Yelkenliler, İstanbul'da bir Sokak, Ayvalı Natürmort gibi önemli yapıtların da bulunduğu farklı tekniklerde 70 eserin yanı sıra desen defterleri, etütler, fotoğraflar, gazete kupürleri, sergi katalogları ve benzeri belgelerle dönem tarihine ilişkin ipuçlarını Antalyalı sanatseverlerle buluşturdu.

PERŞEMBE GÜNÜ REHBER EŞLİĞİNDE SERGİ TURU

Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla sergiyi Antalyalı sanatseverlerle buluşturmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydeden ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı Başkanı & ATSO Başkanı Ali Bahar, “Sanat tarihçisi Ömer Faruk Şerifoğlu ve sanat tarihçisi Dr. İlona Baytar küratörlüğünde hazırlanan sergimiz, önce İstanbul'da izleyicisiyle buluştu ve hemen ardından AKS için yeniden kurgulandı" dedi. Bahar, “Sergimizi henüz izleme fırsatı bulamamış olan sanatseverlerimizi bu Perşembe gününe özel olarak sergimize bekliyoruz. Sergi turumuza katılarak Mehmet Ali Laga'nın eserleri hakkında derin bir bilgi sahibi olabilirsiniz. Saat 19.00'da başlayacak olan rehberli turumuz uzun Perşembeye özel saat 21.00'e kadar devam edecek" diye konuştu. Başkan Bahar, “Yaklaşık 1 ay süren sergimizin sanatseverlerden görmüş olduğu ilgiden memnunuz" dedi.

ANTALYA,(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Timur
 9 Mart 2023 Perşembe 21:22
AKS adı verilip, işlevlendirilemeyen bu kuruluş ne zaman -mış gibi yapmaktan vazgeçip, İKSV vb. yapıların 50'de 1'i işlevi görecek gerçekten merak ediyorum. Bir ezber ve etrafta dönmekten başka görünen herhangi bir şey olmadığı gibi, sivil inisiyatifi de kültür ve sanatta temsilden çok uzak duruyor. Şiş ve kebap paradoksu içerisinde hareket edilecekse restaurant olarak işlevledirin olsun, tabelayı değiştirmek yeterli.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber