Gün Haber

46 il ve Antalya'da operasyon 230 gözaltı

Antalya’nın Aksu İlçesi’nde yapılan operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.
ABONE OL
Abone Ol
46 il ve Antalya'da operasyon 230 gözaltı
Haberler / Antalya
13 Haziran 2023 Salı 17:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye geneli 47 ilde yapılan operasyonda kamuya ait arazileri sahte belge düzenleyerek sattıkları öne sürülen 490 şüpheliden 230'unun yakalandığını duyurdu. Operasyonun Antalya ayağında ise Çalkaya eski Belediye Başkanı S.Y.’nin oğlunun da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında noter yetkilileri, belediye çalışanları da olduğu ileri sürüldü.

TÜRKİYE GENELİNDE 490 ŞÜPHELİDEN 230'U YAKALANDI

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 6 ay teknik ve fiziki takip yaptığı şüphelilere eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.  Antalya'da gözaltına alınan 31 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Şüphelilerin belediye personeli aracılığı ile belirledikleri kamuya ait arazide düzenleme yaparak suça konu araziyi kendilerininmiş gibi gösterdikleri, zilyetlik sorgu ekranından elde edilen fotoğraflarla güven sağladıkları ve müşteri ile birlikte daha önceden belirledikleri ve örgüte yardım ettiği ileri sürülen noter katibine gittikleri, bu şekilde bir araziyi birden fazla kişiye bilişim sistemi üzerinden değiştirerek sattıkları öne sürüldü. Bu kapsamda Türkiye genelinde haklarında gözaltı kararı çıkartılan 490 şüpheliden 230'u yakalandı. 260 şüphelinin arama işlemi sürüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 TANJU
 14 Haziran 2023 Çarşamba 09:39
ANTALYA AKSU ALTINTAŞ ,MURATPAŞ ERMENEK, DÖŞEME ALTI İLÇELERİNDE ÇOK FALZA HAZİNE ARAZİLERİNİ CEVİRENLER VAR BAZILARINA BELEDİYE İŞLEM YAPIYOR BAZILARINI GÖRMEZDEN GELİYOR İŞTE BU BENZERİ OLAYLAR VAR İŞİN İÇİNDE ORTAK ÇALIŞIYORLAR İLGİLİLERİN DİKKATLİ OLMASI GEREKLİ.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber