Gülüklü Çorba, geçtiğimiz aylarda Alanya Belediyesi tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 'Alanya' adına tescillenip tarifi koruma altına alındı. Tescilli lezzetin korunması ve tarife uygun olarak hazırlayıp sunan işletmelerin belirlenmesi amacıyla Alanya Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Alanya Lokantacılar ve Pansiyoncular Odası ve AHEP Üniversitesi'nden oluşan kontrol heyeti, ilk saha çalışmasını gerçekleştirdi. Denetimlere Coğrafi İşaret Denetim Komisyonu Tarım İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, AHEP Rektörü Ali Ekrem Özkul, Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa ve denetim personeli katıldı.
'LEZZET NOKTALARI'
Geleneksel tarife sadık kalarak 'Gülüklü Çorba' hazırlayan işletmelerin belirlenmesi ve duyurulması amacıyla yapılan kontrollerde gönüllü olarak bildirimde bulunan 6 lokanta ziyaret edildi ve 'Gülüklü Çorba Üreten Tescilli Lezzet Noktası' olarak belirlendi.
Yapılan kontrolleri değerlendiren Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, “Alanya mutfağının korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere doğru aktarılması amacıyla yaptığımız çalışmaların en önemlilerinden birisi, Gülüklü Çorbanın tescillenmesidir. Bu çalışmanın değerini artıracak en önemli unsur ise öncelikle Alanya'daki restoranların tarife sadık kalması ve misafirlere 'Tescilli Lezzet' sunmasıdır. Bu sebeple, bugün tescilli lezzet sunduğunu belgelemek isteyen işletmecilerimizi ziyaret ettik ve bu işletmelerimizin 'Tescilli Lezzet Noktası' olarak çalıştığını belgelendirdik. Bir sonraki aşamada ise bu noktalarımızı farklı platformlarda tanıtarak ulaşılabilirliğini artırmak ve 'Tescilli Lezzet Noktası' olarak tanıtmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.
ALANYA, (DHA)