Gün Haber

'Gül, bağışıklığı güçlendiriyor'

ISPARTA Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Ziraat Fakültesi Endüstriyel Bitkiler Bölümü öğretim üyesi ve aynı zamanda Gül Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Araştırma Merkezi (GÜLAR) Müdürü Doç. Dr. Sabri Erbaş, gül suyunun ateş düşürücü etkisi olduğunu ve ciltte bağışıklığı güçlendirdiğini söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
'Gül, bağışıklığı güçlendiriyor'
Haberler / ISPARTA
5 Nisan 2020 Pazar 08:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kozmetik sanayinin ana hammaddelerinden olan gül yağının yüzde 70'inin üretildiği Isparta'da, ISUBÜ'ye bağlı GÜLAR Müdürü Doç. Dr. Sabri Erbaş, gülün doğa tarafından insanlara verilen en güzel nimetlerden birisi olduğunu söyledi. Erbaş, "Gül suyu özellikle 0-6 yaş grubu çocuklar ateşlendiğinde sırt, alın ve boyun bölgesi gül suyu ile ıslatıldığında ateş düşürücü bir etkendir. Gül suyu çok özel ürünlerden bir tanesi. Yani gül doğanın bize verdiği en güzel nimetlerden bir tanesi. Geçmişten günümüze kadar hep gıdalarda, kozmetikte, tıpta kullanılmaktadır. İçinde yüksek oranda içerikler var. Aynı zamanda A, B, C ve E vitaminleri barındırıyor. Koku molekülleri var. Bunların etkinliği oldukça yüksek ve uzun süre kullanımlarda gül suyunun ciltte ve vücutta bazı bağışıklığı güçlendirici etkisinden tutun cilt yenileyici, hücre yenileyici birçok özelliği mevcut. Bunlardan biri ateş düşürücü etkisi. Bu özel bileşikler cilt hücrelerinin aktivasyonunu hızlandırarak, ateş düşürücü etkinliğini sağlayabiliyor" dedi.

Gül suyunda alkol oranının yüzde 4- 5 oranında olmasından dolayı dezenfektan özelliğinin bulunmadığını kaydeden Doç. Dr. Erbaş, alkol oranının çok düşük olması nedeniyle antiseptik etkisinin ise oldukça az olduğunu aktardı.


ISPARTA UYGULAMALI BILIMLER UNIVERSITESI (ISUBU) ZIRAAT FAKULTESI ENDUSTRIYEL BITKILER BOLUMU OGRETIM UYESI VE AYNI ZAMANDA GUL TIBBI VE AROMATIK BITKILER ARASTIRMA MERKEZI (GULAR) MUDURU DOC. DR. SABRI ERBAS, GULSUYUNUN UZUN SURELI KULLANIMLARDA VUCUTTA VE CILTTE BAGISIKLIGI GUCLENDIRDIGINI SOYLEDI.(FOTO:NURETTIN ARKAN/ISPARTA-DHA)

ISPARTA UYGULAMALI BILIMLER UNIVERSITESI (ISUBU) ZIRAAT FAKULTESI ENDUSTRIYEL BITKILER BOLUMU OGRETIM UYESI VE AYNI ZAMANDA GUL TIBBI VE AROMATIK BITKILER ARASTIRMA MERKEZI (GULAR) MUDURU DOC. DR. SABRI ERBAS, GULSUYUNUN UZUN SURELI KULLANIMLARDA VUCUTTA VE CILTTE BAGISIKLIGI GUCLENDIRDIGINI SOYLEDI.(FOTO:ISPARTA-DHA)

ISPARTA UYGULAMALI BILIMLER UNIVERSITESI (ISUBU) ZIRAAT FAKULTESI ENDUSTRIYEL BITKILER BOLUMU OGRETIM UYESI VE AYNI ZAMANDA GUL TIBBI VE AROMATIK BITKILER ARASTIRMA MERKEZI (GULAR) MUDURU DOC. DR. SABRI ERBAS, GULSUYUNUN UZUN SURELI KULLANIMLARDA VUCUTTA VE CILTTE BAGISIKLIGI GUCLENDIRDIGINI SOYLEDI.(FOTO:ISPARTA-DHA)
Nurettin ARKAN/ISPARTA, (DHA)-

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber