Gün Haber

'Antalya'da yerel marketlerin korunması için düzenleme yapılmalı'

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, yerel marketlerin korunması için yasal düzenlemenin şart olduğunu söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
'Antalya'da yerel marketlerin korunması için düzenleme yapılmalı'
Haberler / Antalya
15 Haziran 2023 Perşembe 14:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, oda üyelerinden yerel marketlerin korunmasına yönelik yoğun talepler aldıklarını belirterek, yerel marketlerin korunması için düzenlemenin şart olduğunu söyledi. Yerel marketlerin zincir marketlerle artık rekabet edemediğini kaydeden Başkan Güngör, "Sektörün beklentisi yerel marketleri rekabet etme konusunda güçlendirecek düzenlemelerin yapılmasıdır" dedi.

Üyelerden gelen en önemli beklentinin zincir marketlerin açılış ve kapanış saatlerinde düzenleme beklentisi olduğunu ifade eden Başkan Güngör, "Üyelerimizde özellikle zincir marketlerin açılış ve kapanış saatlerinde düzenlenme beklentisi bulunmaktadır. Bu mağazaların pazar günleri de kapalı olması yönünde talepler gelmektedir" diye konuştu.

Üyelerden gelen en önemli taleplerden birinin de 1500 metrekare altındaki mağazalarda tekstil, ayakkabı, tütün mamulleri, cep telefonu ve bilgisayar, aksesuarlar, züccaciye gibi hızlı tüketim ürünleri dışında kalan mal ve ürünlerin satışının önüne geçilmesi olduğu kaydeden Başkan Güngör, bunun küçük işletmeleri çok zor durumda bıraktığını ve rekabet gücünü zayıflattığını söyledi.

MANAVGAT, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber