Gün Haber
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yıl yeni umut daimi...
Nesrin Mater
YAZARLAR
24 Aralık 2020 Perşembe

Yıl yeni umut daimi...

Yeni bir yıl geliyor ve yenileniyor umutlar.

Her yıl tekrar eden ve artık sıradanmış gibi gelen bu döngü insanlığın devam koşulu.  Umut biterse ve daha iyi bir hayat ihtimali terk ederse, yürekleri bu dünyanın sonunu getirir. Her yıl daha iyiyi vaddettiği için devam ediyor hayat. Yoksa insan katlanamaz bunca kahra, zulme, felakete…

Bir düşünsenize koca bir yılı corona belasıyla boğuşarak geçirdik ama yeni yılda bu beladan kurtulma ümidiyle yine de sımsıkı tutunduk ve tutunmaya devam ediyoruz hayata. İşte bu nedenle yeni yıldan hep yeni şeyler bekleriz. Biliriz ki yeni yıl yepyeni umutlarla gelir. Zaten bundan değil midir, giden yıla üzülmek yerine gelen yıla sevinmemiz?

İnsan geleceğini kendi elleriyle ve aklının verileriyle inşa eder. Gelen yılın nasıl olacağını aslında insanın giden yılda ne yaptığı belirler. Eğer dağ taş betondan ucubelerle doldurulmuşsa ve yok edilmişse acımasızca milyonlarca yılın birikimi ormanlar, çalınmışsa gökyüzünün mavisi, balıkların nefes alması imkansız hale getirilmişse denizlerde;  kıtlık, kuraklık ve yoksulluk kapıdadır. İnsanı bekleyen her felaket insanın eseridir. Bu nedenle yeni yıl nasıl olacak sorusunun cevabı eski yılda ne yaptık sorunun cevabında gizlidir.

Eğer dünya kendi etrafında ve güneş etrafında dönmeseydi hayat diye bir şeyden bahsedemeyecektik. Çünkü mevsimlere, iklimlere yani hayata sebep olan ve hayatın devamını sağlayan her şey bu harekette gizli. Hareket etmeyen yok olur; değişmeyen, kendini yenilemeyen hayata karşı savaşında yenilir. Yeni yıl bu yenilenmenin, değişimin ve hayatın o büyük taarruzuna karşı koymanın sırrını taşır hep. Bu sırrı çözenler hayata kalır çözemeyenlerse bütün mağluplar gibi yok olur. Çünkü hayat, galiplerin hikâyesidir mağlupların değil.

Peki, dünya bu kadar hızla değişirken ne yapmalıyız? Mesela yere göğe sığdıramadığımız akıl ve gurur kaynağımız dahi çocuklar bu değişim karşısında insanlığın ve insanın devamını sağlayabilir mi? Teknoloji çağında insan nerede konumlanmalıdır kendisini? Yapay zekanın insan zekasını mağlup etme ihtimali giderek kuvvetleniyorken insanı neler bekliyor? Yeni yıla bir de  bu sorulardan bakmak da fayda var. Tabi ki insanlık çağlar boyunca bütün  belaları def etmeyi bilmiştir ama  ilk defa kendi eliyle ürettiği bir belayla karşı karşıya: teknoloji…

Dostlar, yeni yıl heybesinde yeni umutlar, insanlık için yepyeni hayat formlarıyla geliyor merak etmeyin. Biliyorum bela büyük ve çözümsüz gibi görünüyor ama insan önce kendine yani insana güvenmeli. Yeni bir yıl geliyorsa umut da yenileniyordur. Umut  hep vardı ve hep de olacak, umut varsa korkuya yer yok . Hem zaten yeni yılda umutsuz olmak yakışmaz insana. 

NE GÜZEL, NE GÜZEL DOSTLAR. YENİ YIL GELİYOR, UMUTLAR YENİLENİYOR. NE GÜZEL, NE GÜZEL DOSTLAR YENİ BİR HAYAT BİZLERİ BEKLİYOR.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber