Gün Haber
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yeni yıl dileklerim
Serpil Nur Abiral
YAZARLAR
31 Aralık 2018 Pazartesi

Yeni yıl dileklerim

Tüm okurlara umutlu, barışın ve adaletin egemen olduğu ve vicdanlarımızın rahatsız edilmeyeceği bir yıl dileyerek başlamak istiyorum yazıma. Dilerim salı sabahı hepimiz hoş kutlamaların ardından tatlı bir yorgunluk ve rehavetle kahvaltımızı yapıyor oluruz.

Her yıl bitiminde kendi kendimi sorgularım, neler kattım hayatıma, neler yaşadım, yeni neler keşfettim, neler öğrendim, kaç kitap okudum, kaç eser seyredebildim, nereleri gördüm, kimleri tanıdım, kimleri kaybettim. Ne kadar doğruyum, sağlıklı mıyım, başarılı mıyım, yaşamak istediğim hayat bu mu gibi bu liste kafamda uzar gider.

Her yeni yılı, yeni umutlar ve beklentilerle karşılamak için hazırlanırız, umutlarımız vardır geride kalan yılda yaşadığımız, ama bir daha yaşamak istemediğimiz şeyleri silerek, yeni bir sayfa acarız ve yeni güzellikler girsin hayatımıza isteriz. 2018 e girerkende dileklerimiz bu yöndeydi ama, geride bıraktığımız yıl damakta tat bırakmayan, mideyi ekşiten kötü bir şarap etkisi yaşattı bir çoğumuza, ertesi gün yaşanan baş ağrısı ise cabası…

Füsun Önal bir yasısında “Bugün başımıza gelenler dün düşündüklerimiz, yarın başımıza geleceklerse düşünmekte olduklarımızdır” demişti. Ne kadar da doğru değil mi?

Haydi şimdi de tüm iyi niyetimle  2019 dan beklentilerimi sıralamak istiyorum;

Açlıktan, soğuktan ve savaşlardan çocukların, insanların ölmediği, kadının eziyete, tecavüze, tacize uğramadığı tozpembe aşk, sevgi yaşadığı, hayvanların işkence görmediği, papağanların, fayton süren atların, kedilerin köpeklerin eziyet görerek ölmediği,  ceplerimize paraların sığmadığı, çalışmak istemediğimiz iş yerlerine posta koyup yeni işlerin kolayca bulunabileceği, üzerimizde sadece yıldızların kaydığı, havai fişekler dahil hiç bir patlayıcının, bombanın patlamadığı, yeşilin katledilmediği, sanata, tarihe, şehirciliğe gereken hassasiyetin gösterildiği, trafikte kornanın bile çalınmadığı nezakette sürücülerin olduğu, bazılarımızın  ideallerinde ki eve kavuşacağı, bazılarımız  hayalindeki aşkı ile  bir araya geleceği, bazılarımız için rüyalarındaki tatili yaşayacağı bazılarımız için anne-baba olacağı, ama hepimiz için çok sevip, çok sevileceğimiz bir yıl olmasını diliyorum.

Yaşadığımız, tüm güzellikleri içimize sindirip olumsuzlukları bir nefeste unutabileceğimiz, yeni umutları, yeni heyecanları, yepyeni güzellikleri kucaklamak için kollarımızı kocaman açalım daha çok sevmek ve sevilmek için de tabi ki..

Yeni yılla beraber herkesin düşleri gerçek olsun.Baştada dediğim gibi,  Barışın sağlık ve huzurun, sevginin egemen olduğu dünyada daha nice güzel yıllara….

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber