Gün Haber
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yaşam hakkı kutsaldır
İsa Altun
YAZARLAR
19 Şubat 2021 Cuma

Yaşam hakkı kutsaldır

Vatan ve Hürriyet Partisi olarak, Ülkemizin güvenliği ve asayişinde önemli ve vazgeçilmez unsuru olan Polislerimizin yaşadıklar sorunlarla ile ilgili çözüm önerilerimizi de içeren basın açıklamasıdır. 

Emniyet Genel Müdürlüğüne; 

Bugün bir Polis kardeşimizin (18.02.2021. Kayseri ilinde ) daha intihar ettiği haberini aldık. Geçmişi şan ve şeref dolu Polis teşkilatında başta intiharlar olmak üzere, Covid-19 ölümleri parti olarak da bizleri derinden üzmekte ve kamuoyu vicdanında yaralamaktadır.

Polislerimiz, içinden geçmekte olduğumuz pandemi döneminde canla, başla görev yapmaktadırlar. Onlara şükran borçluyuz. Haklarını asla ödeyemeyiz. Lakin son dönemlerde Polis intiharları kamuoyunda ve özellikle sosyal medyada yapılan yorumlar hem bizleri üzmekte hem de, Emniyet Genel Müdürlüğü hakkında da çeşitli yakınmalara sebep olmaktadır. Polis hepimizin polisidir.     

Polislerimiz mesleğe başlamadan önce, her türlü bedensel ve psikolojik testlerle sağlıklı olduklarını belgeleyerek mesleğe başlamaktalar. Bu polislerimiz, hangi şart ve durumlarla karşılaşıp en temel hak olan yaşam haklarından vaz geçiyorlar.

Polislerin herkesçe bilinen sorunları hakkında tespitler aşağıda belirtilmiştir:  

Başta düzensiz çalışma şartları, fazla mesai, gereksiz mobbing ve baskılar, ‘ben yaptım oldu mantığı, 12-24 gibi insan fizyolojisine aykırı çalışma sistemi, 12-12 gibi aile ve sosyal hayatı tamamen bitiren çağ dışı çalışma sistemi.

Çalışılan fazla mesai süresinin belirsizliği ve fazla mesai ücretinin saat başı olarak ödenmemesi, sıraları amirlerin tamamının personel sorunlarına duyarsız kalması, defalarca söz verilmesine rağmen verilmeyen 3600 ek gösterge.

Emeklilikte maaşın yarı yarıya düşmesi, eş ödeneğinin emeklilikte verilmemesi, çalışırken verilen emniyet hizmetleri tazminatının kesilmesi. Tüm kurumların en üst amirlerinin personelinin sorunlarına yönelik çözücü ve sonuçlandırıcı çareler üretirken, polislerimizin sadece çalışmalarıyla ilgili genelgeler yayınlanması ve sadece tutulmayan sözlerin verilmesi gibi sebeplerle mutsuz, huzursuz, endişeli, kaygılı bir halde görev yapan polislerimiz bunca olumsuzluğa rağmen canla başla çalışmakta ve başarıyla görev yapmaktalar.

Bunca fedakârca çalışmalara karşılık, polislerimiz yaşam haklarından kolayca vaz geçerken intiharları durdurucu bir adımın atılmaması da ayrıca düşündürücüdür.

İntiharların başlıca nedenleri yukarıda belirtilmiştir. Polislerimizin düzensiz ve ağır çalışma şartları ile yeterince dinlenme, istirahat imkanı bulmadan çalışan polislerimizin bağışıklık sistemleri de çökmektedir.

Bu sebeplerle Covid -19 ölümlerinde de tüm kamu kurumları arasında polislerimiz ilk sırada yer almaktadır. Bunca olumsuzluğa ve vehamet derecesinde intihar ve Covid ölümlerine rağmen her hangi bir tedbir alınmamakta, hatta aşı listesinde sağlıkçılarımızla beraber ilk sıralarda yer almaları gerekirken, maalesef sonraki listelerde de yer almamaktalar.

Bu sorunların başlıca sebebi Polislerimizin müstakil Bakanlığının olmaması, Emniyet Genel Müdürlüğü makamının bu sorunları çözücü adımlar atamamasıdır.

Bağlı olunan Bakanlığın sadece polislerimizin çalışmaları ve daha fazla çalışmaları ile ilgili talimatları dışında kesinlikle sorunlarıyla ve bunların çözümleriyle ilgili çalışmalar yürütmemesidir.

Polislerimize; ‘ Deprem oldu koş polis, ‘Sel oldu koş polis,’ Yangın var koş polis, Darbe oldu koş polis, Pandemi sürecinde koş polis, Hırsız var koş polis.  Terör var, koş polis, Bakan korunacak, Vekil korunacak koş polis. ‘Afet var koş polis, Vatandaş yolda kaldı koş polis, Nizam bozuldu koş polis, İmdat diyene koş polis, koş polis koş; polis koşar, koşuyor, koşacak.’

Şimdi sıra sizde, Polisimiz avazı çıktığı kadar ‘İMDAT’ diyor, bir kerede siz kahraman polislerimize koşun. Bizler Polislerimizin sesine ses olmak istiyoruz ve diyoruz ki, başta yaşam hakkı olmak üzere, insan haklarına uygun çalışma şart ve durumunu oluşturun.

Büyük bir sorunda Mesleğinin sonuna yaklaşmış, emekliliğinin son zamanlarında, çocuklarının eğitiminin en önemli anlarında, Polisimizin aile ve sosyal hayatını alt üst eden, personelden gelen yakınma doğrultusunda, çokça şikâyet aldığımız ikinci şark görevini lütfen gözden geçiriniz. Polislerimiz çok şeyler istemiyor. Başta gazilik hakkı bulunan polislerimiz olmak üzere mesleğin son zamanlarında emekliliklerine kısa bir süre kalmış, yaşamlarını, sosyal hayatını ve çocuklarının eğitim durumlarını alt üst edecek bu uygulamaya lütfen son verin.

Canıyla, kanıyla devleti için, Vatanı için, Milleti ve Bayrağı için ölüme bile gözünü kırmadan koşan, gece gündüz canıyla kanıyla çalışan polislerimize sahip çıkın.

Son iki üç günde intihar ve Covid’den on’a yakın Polisimiz hayatını kaybetmiştir. Yıllık intihar oranı 60-70 olan ve basına yansıyan kısmıyla Covid’den hayatını kaybeden polislerimizin sayısı 800 civarı gibi vahim bir tablo söz konusudur. Her ölüm bir eş, bir anne, bir baba, bir evlat ve onlarca seveni de yaşarken öldürmektedir.

Lütfen vicdanlarınızı bir kere dinleyin ve kendi personelinizin sorunlarına çözüm üretecek projeler üretin.

Adaletin ilk kapısı, sokaktaki kimsesizlerin kimsesi, mağdurların, mazlumların korunağı polislerimize sahip çıkın.

Şimdi sıra sizde, Polisimiz avazı çıktığı kadar İMDAT diyor, bir kerede siz kahraman polislerimize koşun.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber