Gün Haber
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Umudunuz bitmesin
Turgut Güngör
YAZARLAR
29 Kasım 2021 Pazartesi

Umudunuz bitmesin

Umut dünyası. Prensi bekledik. Uçakla gelecek ülkemize dolar yağdıracak. Piyasanın ateşi bu hayalle düştü. Dışa bağımlılık sevgisiyle, "yalnız ve güzel ülkeme" yazık ettiler. 

Ekonomide "Kurtuluş Savaşı" veriyormuş. Soğan ekmek yiyecekmiş. Bir kilo yerine iki  domates alacakmış. Porsiyonları küçültecekmiş. Böyle konuşuyor, son model arabasına biniyor, sarayında, villasında, yalısında keyfine bakıyor. Ne yazık ki, birilerini kandırıyor.

Savunmaları ne kadar tuhaf. Cebinde beş kuruşu yok. Asgari ücreti bir ayda 600 lira erimiş. İktidarın sözcülüğüne soyunuyor. 

ÇOK İLGİNÇ BİR ÖRNEK

TL'nin döviz karşısında değer kaybı sonucu Türkiye'nin borcu bir haftada 2 trilyon lira arttı. 

Haluk Levent'in öncülük yaptığı AHBAP bir sağlık kampanyası düzenledi. Toplanan paralar ile yurt dışından getirilecek ilacın fiyatı üç günde yüzde 20 arttı. Tedavi bekleyen çocuğun ailesi toplanan TL'yi dolara çevirdi. 2 milyon TL açık çıktı.

 Evet, dolarla maaş almıyoruz. Birikmiş dövizimiz yok. Var olan insanlığımız ölmedi. Acısı olanların yanında durmaya, destek vermeye, duygularını paylaşmaya çalışıyoruz.

DIŞ GÜÇLER DEVREDE

Erken seçim kabile devletinde olurmuş. 20 yılda kaç erken seçim yapılan ülke, kabile devleti miydi? Yoksa 2018'de kabile devleti mi olduk? Kabile Devleti sayılan Papua Yeni Gine'nin bir Kina'sı 3 lira 50 kuruş değerinde. Adamlar kamıştan kulübelerde, elde mızrak, kıçta yaprak, yarı çıplak yaşıyorlar.

Dış güçler diyorlar ya. Örneğin, Kuzey Kore, İran ve Venezuella'ya ambargo uygulanıyor. Bizde iyi ki ambargo yok. Irak'ta, Suriye'de, Ukrayna'da savaş var. Bizde çok şükür yok. Hangi dış güçler?

ŞAKA GİBİ BU FİKİRLER

"Normal şartlarda ayda 2 kilo et yiyorsak, yarım kilo yeriz" diyen bir kafa..."Domatesi 2 kilo yerine 2 tane alırız" diyen anlayış..."Kışın turfanda sebzeleri kullanmak sağlığa çok faydalı değil" diyen çaresizlik..."Zamlarla ilgili benzin istasyonlarında bir kuyruk yok. Araç sayısı çok fazla. Bunları zamlardan kaynaklı göstermeye çalışan troller var" diyen yandaş kurnazlığı..."Cihan devleti oluyoruz" diyen günlerden, "gerekirse soğan ekmek yeriz" söylemine geçen şizofrenlik. "Şam'da cuma namazı kılıyoruz" sözünden, "5 saatte Atina'dayız hedefine evrilen cengaverlik. 

MASAL ANLATANA ALKIŞ

Yağ, kahve, şekerde kotalı satış. Yokluğa alışma günleri. Kepenk indiren toptancılar. Benzine, motorine, otogaza gelen 25- 50 kuruş zam öncesi lüks otomobil kuyrukları. Döviz garantili köprüler, otoyollar. Dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 10 bin 396 TL. Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya'da enflasyon patlamış masalı anlatana alkışlar.

...Ve "Kadere bak" denilen, 15 Temmuz finansörü olarak gösterilen, ilişkileri askıya alınan Birleşik Arap Emirlikleri ile ekonomik kurtuluş savaşı ortaklığında buluşma. Bu söz tarihe geçecek: "Kadere bak. Kimler kimlerle beraber. Aah, ahh"

Gevrekçiler artık yarım simit satıyor. İnsanlar ucuzluk kuyruğuna giriyor. Askıda ekmek uygulaması çabuk bitiyor. Sizin umudunuz hiç bitmesin. "Ekonomik Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkacağız."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber