Gün Haber
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Trafikçi doğmuş 
Mesut Gürkan
YAZARLAR
17 Aralık 2018 Pazartesi

Trafikçi doğmuş 

Türkiye’de bir ilk Antalya Emniyeti’nde yaşanıyor. Komiser muavinliğinden 2. sınıf emniyet müdürlüğüne kadar hep trafikçi olarak görev yapan Antalya Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Nurettin Şengül ile görüştük.

Motorsiklette, araçta, havada, denetlemede, büroda, konferansta her yerde görebilirsiniz onu… Trafik kazası geçiren bir kedi yavrusunu tedavi ettirip, sahiplenmek gibi duygusal yönleri de var. Onu en çok kahreden olay ise evde bekleyen bir anneye çocuğunun cenazesini teslim etmek olmuş. Personel ve Antalyalıların kalbinde de taht kurmuş bir emniyetçi o…

Emniyettin trafik bölümüne komiser mavini olarak başlayan, şu anda Antalya’da trafikten sorumlu 2. sınıf emniyet müdür yardımcısı görevinde bulunan Nurettin Şengül, en alttan en üst rütbeye kadar hep trafikçi olarak göreve yapmış uzman bir isim. 

Hani bazı meslekler için söylenen bir laf var ya, “olunmaz doğulur”… Sanki bu laf Nurettin Şengül için söylenmiş. Bilgi ile tecrübe birleşince, ortaya müthiş bir başarı öyküsü çıkıyor. 

1974 yılında Hatay’da doğmuş… Antalya’da 2009 yılında emniyet amiri olarak göreve başlamış, Trafik Tescil Şube Müdür Yardımcısı olmuş. Antalya trafiğinde 10. yılını doldurmak üzere olan Şengül, buradan sayılamayacak kadar birçok başarılı projeler ve çalışmalara imza atmış. 

Kendisi bir bakıyoruz motosikletin üzerinde, bir bakıyoruz araç üstünde, bir bakıyoruz trafik denetiminde, bir bakıyoruz tescil denetleme bürosunda, bir bakıyoruz okullarda konferansta, bir bakıyoruz helikopterde…  Bizzat şahit olduğum ve fotoğraflarda da görüldüğü gibi müdürümüzü makamında otururken görmek pek mümkün değil. 

Oldukça duygusal biri olan müdürümüzün kısa hayat hikayesini kendi ağzından dinleyelim;

“1996 yılında komiser yardımcısı rütbesinde İzmir Trafik Tescil Denetleme Büro Amir Vekili olarak göreve başladım, 2003 yılında Adıyaman’a, 2009 yılında Antalya’ya tayin oldum. 23 yıllık meslek hayatımın tamamı trafik birimlerinde geçti. Antalya’ ya geldiğim 2009 yılında Emniyet Amiri olarak Trafik Tescil Şube Müdür Yardımcısı olarak göreve başladım, 2011-2018 Yılları arasında Trafik Tescil Müdürlüğü yaptım. Trafik Tescil biriminin Uncalı’dan vatandaşların yardımlarıyla yapılan yeni binaya taşınması çalışmaları yapıldı. Yeni binada çağdaş, konforlu, tek adımda, engellilerin ayağına kadar hizmet götürecek bir sistem oluşturuldu. Diğer illerden günübirlik işlem yapmaya gelenler oluyordu. Birimimizde klasik müziklerinde olduğu fon müzikleri çalınıyordu. 
Sonrasında Trafik Denetleme Müdürlüğü ve akabinde trafik birimlerinden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevi aldım.  Arkadaşlar AKSAÇLI diyor. Tabi ki bu saçları un değirmeninde ağartmadık. 23 yıllık meslek hayatımızda gördüğümüz baktığımız trafik kazalarındaki acılar bizleri çok derinden üzdü. Çocuğunu evde bekleyen bir anneye cenazesini teslim etmek, annesini bekleyen bir çocuğa “ANNEN ÖLDÜ” demek o kadar zor ki. Bir de kaza mahallinde çalan telefonlara çıkmak ölüm gibidir. 
Tabi ki Adıyaman’ da çalışırken, Karadeniz’e mevsimlik işçi olarak çalışmaya giden 23 vatandaşımızın cenaze merasimindeki acı unutulmaz. 23 Adet tabutun yan yana konulması, tarif edilemez bir acı. Taş olsa çatlar bu acıyla… 
İşte mücadelemin mihenk taşı bu acılar… Yaşanmasın diye… 
Bir çocuğun trafik kazasında ölümünü görünce kendi çocuğumu hayal ederim. Bir yaşlı amca trafik kazasında hayatını kaybedince hemen babam aklıma gelir. Kendimi yakınlarının yerine koyarım. İşte bu yüzden AKSAÇLIYIM… 
En büyük şansım görev yaptığım yerlerdeki personellerimin de aynı duyarlılıkta olması, bir yerde tedbir alırken kendi çocuklarının güvenliğini alıyormuş gibi hareket etmeleri… 
Ölümlü bir trafik kazası sonrası gözyaşlarını tutamayan çok personelim oldu. Yeri geldi bizde kendimizi tutamayıp gözyaşlarımıza hâkim olamadık… 
Tüm meslek hayatımın bana öğrettiği en önemli şey vatandaşlarımız gerçek kimliklerinin statta maç izlerken ve trafikte araç kullanırken değiştiğidir. Eğitimli, naif saygılı, örnek birçok insanı bu iki yerde tanıyamıyorsunuz. Sonuçlar ortada… 
Antalyaspor hayranı ve taraftarıyım… Odamda forması başköşededir. 
Birtakım kuruluşlardan iş teklifleri geldi. Bizler devletimizin ekmeği ile büyüdük. 14 yaşında adım attığımız teşkilatımızda milletimizin vergileri ile çocuklarımızın rızkını kazandık. Önce devletimiz ve milletimize karşı sorumluluklarımız gelir. 
Antalya’da çalışmanın sorumluluğu çok yüksek. İlimizi örnek haline getirmek ülkemizin tanıtımı adına çok önemli. Burada sadece kendi vatandaşlarımıza değil, dünyanın her yerinden insanlara hizmet üretilmesi sorumluluklarımıza arttırmaktadır. 
Trafikte en önemli kural saygı ve hoş görü… Bunlar varsa sorun çözülür… “ 

Mütevaziliği, beyefendi kişiliğinin yan ısıra bilgi beceride eklenince, müthiş bir kişilik oluşmuş. İşte personel ve Antalyalıların kalplerinde taht kurmuş Antalya Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Nurettin Şengül. 
Ayrıca, verdiği izinle rahat çalışma imkânı sağlayan Antalya İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan’a teşekkür ederim. 



Trafik birimlerinden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nurettin Şengül, Yardımcıları Bölge Trafik Müdürü Hüseyin Çalhan, Denetleme ve Tescil Müdürü Oray Ertuğrul, Denetleme bürodan Komiser Yardımcısı Aylin Yıldız, Eğitim Bürodan Polis Memuru Havva Karaduman, Ekiplerden Polis Memuru Semra Yücel, Ekiplerden Baş Polis Fatma Şahan. 


Trafik birimlerinden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nurettin Şengül, Denetleme ve Tescil Müdürü Oray Ertuğrul, büro polisleri 

 
Nurettin Şengül, 1996 Yılında Komiser Yardımcısı rütbesinde İzmir İlinde Trafik Tescil Denetleme Büro Amir Vekili olarak göreve başladı. 



 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber