Gün Haber
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O gece ne oldu ?
Turgut Güngör
YAZARLAR
22 Mart 2021 Pazartesi

O gece ne oldu ?

Salgın hastalık tüm hızıyla, vahşice ve şekil değiştirerek hayatımızı karartıyor. Aşı üretimi yetersiz, ülkeler çaresiz. Bilim insanları uyarıyor: "Bu tempoda olursa, tüm insanların aşılanması 3 yıl devam eder."

Fransa halkı bir ay eve kapatıyor. Almanya, İspanya, İtalya, İngiltere sert önlemler alıyor. Bizim ülkede aşılar "geldi, geliyor" muhabbeti ile gecikmeli yapılıyor. 

İnsan sağlığı en önemli hayati konu. 20 Mart'ta vaka sayısına göre, risk haritasında Türkiye kızarıyor. Yüksek risk grubundaki nüfus 50 milyonu geçti. Yeni vakaların artış oranı yüzde 143. İstanbul'da bir haftada artış yüzde 41. Ağır hastalar bir ayda yüzde 30. Aktif vakalar aynı sürede yüzde 48 arttı. 

BİR İMZAYLA DEĞİŞTİ

Bu sorun ortada dururken yöneticimiz çok başka havadan gidiyor.

Bir çeşit ortaklık yaptığı MHP için parti (HDP) kapatma kararı alıyor. Saadet oyları için İstanbul Sözleşmesini iptal ediyor. 

Meclis'te 4 partinin oylarıyla İstanbul Sözleşmesi kabul edilmişti. Bir imza ile hukuk, yasa, gelenek yok edildi. 

Bu ülkede 12 yılda 3176 kadın cinayeti oldu. 18 yılda rakamlar daha korkunç 7 bin 600 kadın öldürüldü.

TBMM'nin kabul ettiği, şiddet karşıtı bir metinden, Türkiye neden ayrılır, bilen yok. 24 Kasım 2011 tarihli Meclis tutanaklarında, AKP ve MHP sözcüleri, İstanbul Sözleşmesi'nin kabulünü gururla kutluyor, sahip çıkıyorlar.

KANUN YERİNE KARAR

 20 Mart 2001'de ne oldu da iptal geldi, kimse bilmiyor. AKP milletvekilleri, sözcüleri, bakanları bile farklı gerekçeler sıralıyorlar. "Ben yaptım oldu" kanun yerine geçiyor. O gece, ne oldu, bilmiyoruz. Bildiklerimiz ise kabarık bir liste. Başka bir ülkede, bir yılda olabilecek işler, bizde bir kaç saat içinde oldu ve bitti.

Olanları sıralayalım:

-Danıştay Andımızı kaldırdı.

- 21 bin yeni Covid-19 hastası.

-İstanbul sözleşmesi iptal.

- Merkez Bankası başkanı görevden alındı.

-Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşürüldü.

- Gezi Parkı'nın mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınarak Sultan Beyazıt Hanım Veli Hazretleri Vakfı'na geçti.

-Diyarbakır'da bir bölge Muş'a geçti.

 Başkan bütün tuşlara bastı. Yetmedi, klavyeyi masaya vuruyor. Bir şeyler kırılacak. Kimileri  yok olacak. Güzel ülkeme yazık oluyor, hak etmiyor.

ARSIZCA GÜLÜYORLAR

Ve, tüm bu olan bitene birileri, utanmadan #morardınızmı diye hastag/etiket açıyor. Dayak yemiş, yüzü, gözü morarmış kadınların fotoğraflarını koyan o dar kafalılar, arsızca gülüyorlar. 

O yorumları görünce, hiç yüzünüz kızarmadı mı? İğrenç sözleri okudukça, vicdanınız sızlamadı mı? İnsan sormadan duramıyor: Sizi de bir kadın doğurmadı mı?

Atatürk diyor ki: "Bir milletin medeniyetini ölçmek istiyorsanız, kadınlarına nasıl muamele edildiğine bakın."

Atatürk'ü düşünüyorum, 100 yıl önce bu konuları, nasıl anlatmış bu halka?

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber