Gün Haber
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muratpaşa'da neler neler oluyor?
Nesrin Mater
YAZARLAR
21 Şubat 2020 Cuma

Muratpaşa'da neler neler oluyor?

Komşu Meclisi ile Muratpaşa’da ortak iyiliği, Muratpaşalılık bilincini, komşu duyarlılığını, biz dilini, geleceği birlikte kurgulama heyecanını yükseltmek, ortak mutluluğun projesi Ümit Uysal tarafından Antalya da hayata geçirildi. Ümit Uysal’ın adeta takıntı haline getirdiği ‘Komşu’ ve Komşularım sözüne ilk zamanlar kimileri bu yaklaşıma burun kıvırmış, dudak büzdüğünü biliyoruz. Ardından yağmur gibi Muratpaşa da yaşayanların aynı dili konuştuklarını daha net bir şekilde görmeye başlamasıyla Ümit Uysal evrensel projelerini bir bir hayata geçirmeye devam etti.

Onlardan birisi de Ümit Uysal’ın, katılımcı yönetim anlayışını geliştirecek Türkiye’nin ilk dijital demokrasi uygulaması Komşu Meclisi oldu. Antalya şaşırdı, akıl edemeyenler, düşünemeyenler dizlerine vurdu. Bu aslında bir vizyon meselesidir. Bir çok yerel yönetimlerin dev binalarına girişlerinde Vizyon ve Misyon açıklamaları ile doludur. Ancak bu başlıklar çoğu zaman merdivenlerin başında ki tabelada asılı kalmaktan öte gitmemiştir.

Uygulamak ve fiiliyata geçirilmesi esas önemli olandır. Bu yıl Antalya’nın binlerce yıllık antik yaşama ev sahipliği yapıyor olması aslında en büyük ilham ve projelerin kaynağını oluşturmaktadır. Bakabilene, görebilene göre elbette. İşte Ümit Uysal da Dünyanın ilk demokratik meclis binasının yer aldığı ve ünlü düşünür Montesquieu’nün  ‘demokrasi’ bağlamında “Antik dünyanın en mükemmeli” sözleriyle anlattığı Likya Birliği’nin başkenti Patara’ya ev sahipliği yapan Antalya, yüzyıllara uzanan demokrasi deneyimine, yepyeni bir pencere açarak gözleri kendisine çevirmeyi başardı

Türkiye’nin ilk dijital demokrasi uygulaması 13 yaş ve üzeri tüm Muratpaşa sakinlerinin Komşu Meclisi’nin doğal üyesi olacak. , “Komşu Meclisi  ortak iyiliği, Muratpaşalılık bilincini, komşu duyarlılığını, biz dilini, geleceği birlikte kurgulama heyecanını yükseltmek, ortak mutluluğu arttırmak için muhteşem bir proje. Ümit Uysal’ın ilk belediye başkanlığı döneminde yapmak istediklerinin bir sonucu bu son proje. Yani Muratpaşa da yaşayanların gerçek hissiyatı ve ruhu, insanların birbirine bakışı, yaklaşımı tam da budur. Ortak mutluluk ve iyilikte buluşma. Bunun için her kez çok iyi görüyor ve biliyor ki muhteşem kucaklaşmalar Kent Meydanın da gerçekleştirilen etkinlikte bu hissiyatı ortaya döktüğüne tanıklık ediyoruz. Buluşma noktası burası, kucaklaşma noktası burası, insan odaklı kavuşmalar da şimdi Komşu Meclisi Dijital Meclisinde. Derdini söyleyen, sevincini paylaşan, bir çay sohbetin tadını birlikte paylaşmak isteyen herkes burada. Çok okuyan mı, çok gezen mi bilir? Elbette çok gezen. Görür, inceler, dokunur, bakar, izlenim edinir, tadına bakar, rengini yoklar. İşe Ümit Uysal da Avrupa başta olmak üzere Dünya’nın bir çok ülke ve şehirlerine yaptığı ziyaretlerde ilçesini karşılaştırmayı ve bu gözlemi en iyi şekilde yapmayı başarmış bir yerel yöneticidir. Gezip, görmek başka, gidip geldiğinde bir şeyleri yerine koymak ve uyarlamak başka bir yetenektir. Ne mutlu ki Muratpaşa da yaşayanlar Dünya gözü ile görüp, en iyisinin nasıl olması gerektiğini kusursuz bir şekilde uygulayan Belediye Başkanına sahip…. Ekip arkadaşlarıyla başarılan bu güzellikler diğer belediyelere de örnek proje olacağını düşünüyorum. Öte yandan merak ediyorum; Konyaaltı, Döşemealtı gibi merkez ilçe belediyeler neler yapar? Kepez Belediyesi’nden ise son dönemde güzel sesler duymaktayız.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber