Gün Haber
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kötü gözle bakan başka yere gitsin
Turgut Güngör
YAZARLAR
26 Eylül 2020 Cumartesi

Kötü gözle bakan başka yere gitsin

Televizyon kanalına bir programlık değil 5 gün ekran karartma cezası verdiler. Olacak iş değil. Akıllı bir uygulama hiç değil. Doğru değil. Çağdaş değil. Neresinden tutsak, utanç duyulacak bir ceza. Yanlış olmasın. O ceza,  kararı veren RTÜK için bir insanlık ayıbı. Böyle ceza mı olur? Hiç bir ülkede örneği olmayan bir ceza. 

"Dünya bizi kıskanıyor" diyen bir başkanın yönettiği ülkede, 21. yüzyılda olması imkansız bir karar. Dijital dünya en hızlı, güvenilir, doğru habercilik yarışı yaparken, biz hangi düşünceden olursa olsun, dergi, gazete kapatıyor, radyo, televizyon yayını durduruyor, mesleğin insanlarını hapislere atıyor, aylarca yıllarca iddianamelerini yazmıyor, çaresizliğe mahkum ediyoruz. 

DEVLETİN ADALETİ

Adalet sistemi tıkandı, işlemiyor. Suçsuz olduğuna inanan insanlar hapisten çıkmak için başka güçler/güçlüler, farklı yollar arıyor, kimi büyük paralar vererek rüşvetle, kimi yandaş gücünü öne sürerek taraftarıyla/aşiretiyle,  silahı ile siyasetçiden destek arıyor. Alaattin Çakıcı bir şekilde çıkıyor. Fetö'nün akil adamı 15 Temmuz kalkışması bildirisini yazdığı öne sürülen Mümtazer Türköne bakıyorsunuz özgür kalıyor. İkisinin de referansı ve arkasındaki destek gücü "Devlet". Ankara kulislerinde bir siyasi parti üzerinden "Fetö Borsası" kurulduğu, suçluların pazarlıkla bavul dolusu paralar vererek serbest kaldığı konuşuluyor.

DİPLOMANIN ASLI YOK

Başkanlık için gerekli evrak olan diplomayı adalet sistemi aydınlatamadı. Yıllardır, belki 10 kez davalar açıldı. Dosya içeriğine bakmadan, belgeleri incelemeden "Adalet" karar verdi. Kimse inanmadı. Neden? Çünkü diplomanın aslını gören yok. Sonuç: Adalete olan inancımız tükeniyor, saygımız bitiyor. 

Hakimler ve savcılar seçilmişlerin önünde düğme ilikliyor, "hazır ol" duruyor. Savcı, Başkanın yanında evlilik pozu veriyor. Kobani olayları için 6 yıl sonra operasyon emri geliyor.

SEVMEDİĞİM SÖZLER

Evet, bunlar yapılsın da her şey çok hızlı olsun. 

Dijital teknoloji çağında bu kadar gecikme tepkiye neden oluyor. Alkışlanacak bir kararı tuhaf, aceleci ve acemice davranışlar nedeniyle kınama noktasına geliyoruz. Hiç sevmediğim yakıştırma sözlerdir: "Muz Cumhuriyeti. Çadır Devleti."

Burası çağdaş dünyanın göz bebeği olan şanlı ve büyük bir ülke. Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet ile yönetilen, laik bir devlet.

Başka düşüncesi olan kendine yurt arasın. 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber