Gün Haber
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fenerbahçe sen çok yaşa
Turgut Güngör
YAZARLAR
3 Ocak 2022 Pazartesi

Fenerbahçe sen çok yaşa

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan kaç gündür bir açıklama bekledim. Türk futbolunda bir takımın şike yaptığı iddiası hükümsüz oldu. Fenerbahçe'ye kurulan Fetö'nün şike kumpası  çöktü. 

Yargıtay'ın onayladığı kararla, yalnız Fenerbahçe değil, Türk futbolu da aklandı.

Fenerbahçe halktır, yıkılmaz ve yıkılmadı.

TFF'dan bir geçmiş olsun mesajı beklemek en azından fair play ruhu için önceliktir. Mahkeme sürecinde Fenerbahçe'nin yayında olmayan TFF yine ortalıkta yok ve sessiz kalıyor. Oysa, 2010-2011 sezonunun Süper Kupa finalinin hemen oynanması gerekiyor. 

ALÇAK BİR  İFTİRA OLDU

3 Temmuz Operasyonu ile Fenerbahçe'nin maddi kaybı çok büyük. 495 milyon avro olarak hesap yapılıyor. O gün bu alçak iftirayı ortaya atan ve sahte belgeler üreterek süreci çıkmaza sokan sorumlular hesap vermeli. Fenerbahçe yönetimi, mahkeme kararlarıyla ve faiziyle bu paraları mutlaka almalı.

Masumiyet karinesini yok sayanlar,  Fenerbahçe'ye dünyanın en alçak, en aşağılık, en rezil iftirasına attılar. Televizyonlarda Fetö'nün kumpasını savundular, çığırtkanlığını yaptılar. Gazetelerde, köşelerinde karaladılar, radyolarda palavra salladılar, sosyal medyadan tweet atarak kamuoyu oluşturmaya çalıştılar. O isimler biliniyor ve her birinden hesap sorulacak.

DÜNYADA BİR ÖRNEĞİ YOK

 Sokaklarda haykıran Fenerbahçelilerin eylemli  direnişinin dünyada örneği yoktur. Haklıydılar,  kazandılar. Yargıtay kararı sonrası ellerinde şu pankart vardı: "İnandık. Acı çektik. Bedel ödedik. Adalet geç de olsa tecelli etti."

Ve sıra hesap sormaya geldi. Evrensel hukukun temel ilkeleri hiç sayıldı. 10 yıl süreyle masum ve suçsuz olunduğu bağımsız mahkemelerde kanıtlanmaya, kabul ettirilmeye, onaylatılmaya çalışıldı.

Şike davaları sürecinde günlerce, aylarca, yıllarca yayın yapan sözde (televizyoncu, radyocu, yorumcu, haberci, gazeteci) medya mensupları bugün ortalıkta görünmüyor. Sesleri çıkmayan, bir özür dilemeyen bu güruhun utanıdıklarını düşünmüyorum.

SÖZLERİNDE İSYAN VARDI

3 Temmuz Fenerbahçe'nin namusu, onuru oldu. Başkan Aziz Yıldırım, davasından vazgeçmedi. Fenerbahçe'yi Fetö'ye teslim etmedi. "Ne şikesi memleket elden gidiyor" sözünde isyan vardı. Ölümü göze aldı. "Darağacında bile son sözümüz Fenerbahçe" cümlesi tarihe geçti. "Her gecenin sabahı olmaz. Herkes bilsin ki beni kimse tehdit edemez" dedi. Karar onandıktan sonra, "Fenerbahçe'ye ve bizlere 10 yıldır bu acıları yaşatan herkesin hesap verme vakti. Sabırsızlıkla bekliyoruz" diyerek yeni hedefi dile getirdi.

Hakîm sordu: "Fetö terör örgütü ile ilgili söylemleriniz oldu. Ek yapmak istediğiniz var mı?" Aziz başkanın yanıtı çok sert oldu: "Fethullah'ın piçleri yıldıramaz bizleri, bizim ve taraftarımızın mottosu oldu. Ana slogan budur."

BİRLEŞTİCİ SÖYLEMLER

Fenerbahçe taraftarı mahkemede sokaklarda onur savaşı verdi. Zor günlerde taraftarların, "Cemaat Fener'le başa çıkamaz", "Tapeyi tıpa yapmaya geldik" yazılı pankartları unutulmadı.

Aykut Kocaman'ın, "Bizi Şampiyonlar Ligi'ne göndermeyenlere yarı finalden selam olsun" sözleri, bu süreçteki karakteri, mücadelesi ve dik duruşu örnek oldu.

Son sözü Ali Koç söyledi:

"Başkan Aziz Yıldırım'ın bu camiayı nasıl ipten aldığını önümüzdeki süreçte anlatacağız.  Fenerbahçe'ye yapılanlar başka camialara yapılsaydı, o camia bugün olmazdı."

Bu cümleler Fenerbahçe'yi birleştirici bir söylem olarak çok değerlidir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber