Gün Haber
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dünya dar geldi
Turgut Güngör
YAZARLAR
22 Şubat 2021 Pazartesi

Dünya dar geldi

Yıl 2021 aylardan Şubat. Ve bardakta ayçiçek yağı satışlarına tanık olduk. Evet, 45 yıl önce tüpgaz kuyruğu olmuştu. Konsere bilet kuyruklarını da yaşadık. Bu başka bir şey. 

Önce "döviz fiyatı yükseldi, ondan" dediler. Sonra "üretim yetersiz" diye gerekçe gösterdiler. 

Bakkala, markete gidiyorsun. Bir kilo ayçiçek yağı alacaksın. 85 lira yoksa, kolayı var. Kaç paran varsa "bardağı 2 liradan" ayçiçek yağı satılıyor. Fiyatlar uçtu, paramız yetmiyor. O zaman bardakla yetiniyoruz.

5 ŞİRKETE AYRICALIK

Devlet bir kararla, Havaalanı işleten şirketlerin ödeyeceği 2 yıllık toplam 2 milyar 90 milyon euro tutarındaki kirasını 25 yıl erteledi. Türk lirası karşılığı 35 milyar 260 milyon TL. Ayrıcalık sağlanan şirketler Kalyon, Cengiz, Kolin, Limak ve Mapa. 2020 yılı kira bedeli 1 milyar 45 milyon euro ödenmeyecek. 

Covid önlemleri nedeniyle esnaf kepenk açamıyor. 1 milyon 953 bin esnaf var. O şirketlere sağlanan kıyak parası esnafa dağıtılsa, kişi başı 4 bin TL yardım verilebilir. Bu şirketler yolcu garanti parasını da aldılar.

Bir başka durum çiftçi borcunu ödemezse neyi varsa haciz ediliyor. Öğrencilerin (KYK)Kredi Yurtlar Kurumu borcu 5 milyar lira. O borçlara "af" yok. 

BOL KESEDEN VERİYOR

Çok bonkör bir ülke miyiz bilemiyorum. Devlet bol keseden veriyor. Suriyelilere 40-50 milyar dolar, Filistin'e 1,5 milyar dolar, Sudan ve Somali'ye 750'şer milyon dolar, Afganistan'a 650 milyon dolar, Libya'ya 300 milyon dolar. İnanılır gibi değil. Yağma Hasan'ın böreği.

Dolar bir dönem 8.60 liraya kadar tırmandı. Bu arada benzin, motorin, elektrik, doğalgaz fiyatları zamlandı. Piyasadaki tüm ürünlerin fiyatları tavan yaptı. 

Sonra damadın yerine başka bir bakan atandı. Faizleri yükseltince dolar 7 liraya düştü. Şimdi döviz geriliyor. Faturalarda indirim neden olmuyor? İndirimden vazgeçsek de hiç olmazsa zamları yok sayın, fiyatları geri alın.

CEPTEN HOVARDALIK

Elin oğlu Mars'a gitti. Yolculuğun maliyeti 2.8 milyar dolar. İstanbul- İzmir otoyolunun maliyeti 6.4 milyar dolar. Bizim karadaki faturamız bile uzay yolculuğundan pahalı. Babası oğluna yapmaz böyle kıyak. Eski parayla 25 katrilyon lira. Yoksul insanların cebinden hovardalık. 

Devlet Babanın derdi çok. Kim akıl verdiyse tüy dökücü krem işine girmiş. Üretmiş, pazarlama olmayınca, ürün piyasada tutmayınca kremleri kamu kuruluşlarına hediye olarak dağıtmış. Nerede batık bir iş varsa altından devlet çıkıyor. 128 milyar dolar kayıp diye ortalık yıkılıyor, araştıran yok. Diploma diyorsun, çıkıp da göster yok. Bir dönem devletin önemli Bakanı, ikinci derece yetkilisi damat kayıp, yerini bilen yok. 

Mars'a giden uzay aracında 2 milyon 500 bin Türk'ün adı var. Yeni ufuklara uçuyoruz. 

Dünya bize dar geldi. 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber