Gün Haber
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çok şaşırdım…
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
YAZARLAR
20 Kasım 2020 Cuma

Çok şaşırdım…

GÖZLEMLERİM...

Antalya’nın damı olarak tabir edilen, 1970’li yıllarda Antalya Valisi Hüseyin Öğütçen’i büyüleyen bu tepeye ilk defa keşif için 27 Temmuz 1972 günü tırmanılmış. Ardından tüm spekülasyonlara karşın 1975’lerdeTünektepe Döner Gazinosu inşaatı yapılır.

O gün , bu gün Tünek Tepe’ye teleferik yapılması hep konuşulur ama kısmet 2017 yılına nasip olur..

Bana da teleferik ile Tünektepe’ye çıkmak Ekim 2020 de  nasip oldu..

Öncelikle aradan geçen 35-40 yıl gibi bir süre de olsa sonunda teleferiğin hizmete girmesinden mutlu oldum ve Vali Öğütçen’in vizyonunun doğru olduğunu sanıyorum.

Güzel iş çıkartmışlar, teleferik hoş görünüyor.. Manzara gerçekten süper.. Teleferik hızı çok mantıklı ayarlanmış, insanın seyrinin keyfini çıkartması için ahenkle çıkıyoruz. Ve Tepeye varıyoruz.. Vali gerçekten haklıymış, sıradağların siluetleri, sıralanmaları harika, büyülenmemek mümkün değil..

Etrafı gezip hatıra fotoğrafları çekiyoruz. Ve tüm dünyaya paylaşıyoruz. Ülkemin, ilim Antalya’mın güzelliklerini dünyaya tanıtıyoruz..

Teleferikle tırmanırken ayrı bir güzel, tepeden deniz ve dağları seyretmek ayrı bir güzel.

Diyecek hiçbir sözüm yok….

Amma, özür dileyerek gözlemlerimi sunmak istiyorum.  Olumlu açıdan bakılırsa, belki buraya gelen yerli ve yabancı turistler daha çok keyif alır.. Ve Antalya ‘ya yakışır bir hizmet olur, sanırım….

Dünyada eşine az rastlanılabilecek bu doğa harikasını topluma kazandırmak muhteşem bir şey. Ancak, insanların yeme, içme ,oturma, dinlenme,seyir ve keyif çıkarma gibi arzularının eksiklikleri hemen göze çarpıyor..

Rastgele düzenlenmiş masa, sandalyeler… Okul kantininden farksız kafeteryalar, büfeler… Hiç bu doğa harikası ile bağdaşmıyor.. Kusura bakmayın…

Self servis olabilir.. Ama organizasyon böyle olmaz.. Ha diyeceksiniz belki, efendim, her bütçeye uygun olsun diye yapıldı.. Kabul edemeyeceğim… Ortanın üstünde özel bir işletmeden farklı değildi fiyatlar…

Yani şunu söylemek istiyorum..  Aynı personel ile bu fiyat politikası ile ister belediye, ister özel şirket fark etmez, bu iş çok daha güzel, temiz, nezih yapılabilir.. Bahane gerekmez..

Bu iş organizasyon işidir. Önemli olan niyettir. Samimiyettir.. Sorumluluktur..

Anlatabildim mi?

Sevgilerimle..

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber