Gün Haber
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bir umut aranıyor
Turgut Güngör
YAZARLAR
8 Şubat 2021 Pazartesi

Bir umut aranıyor

ABD Savunma Bakanlığı, "Türkiye'nin S-400 alımı NATO'ya bağlılığı ile uyuşmuyor. Türkiye'ye S-400 sistemlerini muhafaza etmemesi için çağrıda bulunuyoruz" açıklaması yaptı. 

Bu bir çeşit ultimatom. Bakalım ne yapılacak, nasıl bir yanıt verilecek.

Amerikan ordusu "zihin okuma silahı" üzerinde çalışıyor. Programın adı DARPA. İnsansız hava araçlarını kontrol edebilecek beyin-bilgisayar arayüzleri araştırılıyor. Program/silah "düşünce hızında çalışıyor" iha'ları (insansız hava araçlarını) etkili olmadan imha etmeyi amaçlıyor. 

Türkiye'nin geliştirdiği iha ve sihaları hedef alıyor. 

İNSANLARI KANDIRMA

Doçent Dr. Kaan Yılancıoğlu bir hesap yapmış.  "67 ülkede 119 milyon doz koronavirüs aşısı uygulandı. Dünyada her gün 4,5 milyon aşı yapılıyor. Bu hızla Dünya nüfusunun aşılanması 7 yıl sürecek."

Karamsar olduğu kadar çok gerçekçi bir hesap. Aşıların patenti serbest bırakılmalı. Tüm ülkeler üretebilmeli ve aşılamalı. Elbirliğiyle üretilmeli hızlı bir şekilde tüm ülkelere ulaştırılmalı. Aksi durumda pandemi yıllar sürecek. Kimse insanlığı kandırmasın. İlaç/aşı üreticisi şirketler kazanç/k^ar peşinde. İnsanlar hayatlarını kurtaracak bir umut arıyor.

ÇOK ÖNEMLİ BİR KİŞİ

Hüseyin Aydın adlı kişinin görevleri: 

Ziraat Bankası Genel Müdürü, Ziraat Bankası yönetim kurulu üyesi, Ziraat Katılım yönetim kurulu başkanı, Türkiye Bankalar Birliği başkanı, Türkiye Varlık Fonu yönetim kurulu üyesi, Turkcell yönetim kurulu üyesi, ICC T.M. komitesi yönetim kurulu başkanı.

Her bir yönetim kurulu üyeliğinden 19 bin 750 TL maaş ve yılda 4 ikramiye alıyor. 2002 yılında Ziraat Bankası'nda şube müdürlüğü yaparken, yetersiz bulunuyor, sözleşmesi yenilenmeden emekli ediliyor. İktidar değişiyor Halkbanka yönetim kurulu üyesi olarak atanıyor bir süre sonra yönetim kurulu murahhas azası oluyor. Nasıl genel müdür olduğu bilinmiyor. Virgin adalarındaki Turkcell'in şirketine 1 milyar 600 milyon dolar kredi verdiği biliniyor.

 Eğitimli, liyakatlı insan kıtlığı mı var diye düşünenler şu sorulara yanıt arıyor. Bir kişiye 7 farklı görev. Nasıl oluyor? Bu adam ne icat etti? Her yerinden zeka mı fışkırıyor? Nasıl zaman buluyor işlere, imzalara nasıl yetişiyor?

YENİ ANAYASA ÖNERİSİ

"Beni başkan yapın, o zaman göreceksiniz ülke nasıl yönetiliyor" diyen kişi 2 yıl sonra yeni bir anayasa öneriyor. Yoksul insanlar ucuz bir ekmek bulmanın telaşını yaşıyor. Ortalık fena halde yanıyor. Fiyatlar aldı başını uçuyor. 

Ne PTT'nin ucuz ürün satışı, ne itfaiyenin su dolu hortumu...

Bir çiftçinin internet paketli cep telefonu varmış. Adam 24 ay taksitle almış. İktidara "bizi bitirdiniz" diye sitem etmiş. Yalan mı?

TRT çöpten toplanan sebze ve meyvelerle yemek yapmayı öğretiyor. Halka verilen mesaj açık: "Cep telefonu sana lüks. Git çöpten erzak bul."

İnsanlar atanmış değil seçilmiş rektör istiyor. İnsanlar raporları güvensiz Çin aşısı değil en yararlı aşıyı istiyor. İnsanlar iş, aş, huzur istiyor. İnsanlar sorunlara çözüm bulan iktidar istiyor. İnsanlar bir umut arıyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber