Gün Haber
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aklına şaştığım donsuz yalaka
Turgut Güngör
YAZARLAR
27 Aralık 2021 Pazartesi

Aklına şaştığım donsuz yalaka

Enflasyon sıfırlansın. Hayat pahalılığı olmazsa, ürünlerin fiyatları değişmezse, herkes mutlu olacak. TÜİK'in yaptığı gibi kafadan, kendine göre rakamlar yazarak, olmadık hesaplar üretilmesin. 

Ben halkım, beni enflasyon ilgilendiriyor. Dolar hiç umurumda değil. Döviz fiyatı ne olursa olsun, takmıyorum. Hayat pahalılığı artınca, çıldırıyorum. Euro, altın fiyatı falan bilmiyorum. Ekmek, simit, yumurta, süt fiyatı artınca, kabul edemiyorum. Kabak, ıspanak, maydanoz, domates etiketlerindeki artışı görünce, üzülüyorum. Benzine, motorine, doğalgaza,  elektriğe, otobüse, vapura zam gelince, fıttırıyorum.

HALKIM EZİLİYORUM

Ben halkım. İşçiyim, memurum, emekliyim, esnafım, çiftçiyim, ev kadınıyım, öğrenciyim. Bir liralık fiyat artışı bütçemi zorluyor. 5 liralık yükseliş incitiyor. 10 lira bütçemi vuruyor, 20 lira deliyor.

Peynirin bir kalıbı 50 liraya çıkınca,  alamıyorum. Zeytinin kilosu 40 liradan satılınca, bakıp geçiyorum. Tavukların piyasalarda olan bitenden haberi var mı yok mu bilmiyorum. Yumurtalar 2 liraya satılıyor, inanamıyorum. Ben halkım, eziliyorum.

Yabancı para operasyonlarını anlamıyorum. Gündüz neden işlem yapılmadığını sormuyorum. Gecelik faizi, alım satımın nereden olacağını, kafama takmıyorum. 21 Aralık benim için en uzun gece, en kısa gün. 

FİYATLAR HIZLI İNSİN

Döviz fiyatları düştü diye birileri davul, zurnayla halay çekiyor. Birileri doları doğruyor, aklınca kıyma yapıyor. O kağıt parçasından ne köfte olur, ne kebap. Aklına şaştığımın donsuz yalakası. Birileri de nutuk atıyor, başarılarıyla böbürleniyor, gururlanıyor.

 Ben halkım. Artan dövizle birlikte hızla artan fiyatların, bir gecede jet gibi düşmesine bakarım. Dolarla atbaşı inerse,  sevinirim, mutlu olurum, alkışlarım.

 Maliye Bakanı ne diyor:

"Fiyatlar yamaç paraşütü gibi havada süzüle süzüle inerse karşınızda bizi bulursunuz. Kimse kimseyi kandırmasın, düşüş yansıtılsın."

Bakan kime laf söylüyor? Ortaya karışık. Doğrudan bir muhatap görünmüyor. Üstüne kim alınırsa. Zam yapmayan yok, geri çekeni ara ki bulasın. "Gözlerime bak" demekle bu işler düzelmiyor.

PUTİN CANIMI SIKTI

 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in şu sözleri bir Türk olarak kanıma dokundu. "Tabii ki Merkez Bankasını azarlayabilirsiniz. Reel sektör faiz artışını sevmiyor. Ama bunu yapmazsak sonumuz Türkiye gibi olabilir. Merkez Bankası politikaları bağımsızdır. Size garip gelebilir ama ben müdahale etmiyorum."

Sonu Türkiye gibi olurmuş. Faizi arttırması gerekiyormuş. Merkez Bankası'na müdahale etmiyormuş. O senin sorunun bay Putin. Türkiye örneği ne alaka?

Bizim, "Ben ekonomistim" diyen Cumhurbaşkanımız var. "Faiz inecek" diyor. Merkez Bankası başkanı, "Emredersiniz" diye, şak hemen indiriyor. 

Bir gecede döviz fiyatlarını yarıya indiren numaralarımız, ekonomistlere parmak ısırtıyor. Kimin aklına geliyorsa, nereden buluyor, nasıl yapıyorlarsa, hepimiz şaşırıp kalıyor, küçük dilimizi yutacak gibi oluyoruz. Rakam filan sorana en yetkili ağızdan yanıt hazır:

"Gözlerime bak ne diyor, nasıl ışıldıyor."

Ben halkım, göremiyorum.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber