Gün Haber

Yeni Zelanda, 2021'de son yüzyılın hava sıcaklığı rekorunu kırdı

Yeni Zelanda Ulusal Su ve Atmosfer Araştırmaları Enstitüsü (NIWA), hazırladığı yıllık hava raporunda 2021 yılının en sıcak yıl olduğunu açıkladı. 1909 yılından itibaren tutulan havasıcaklığı kayıtlarına göre, 2021 yılında yıllık sıcaklık ortalaması 13.56 santigrat derece olduğu belirtildi.
ABONE OL
Abone Ol
Yeni Zelanda, 2021'de son yüzyılın hava sıcaklığı rekorunu kırdı
Haberler / Dünya
12 Ocak 2022 Çarşamba 11:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

NIWA raporunda, hava sıcaklığı kayıtlarının tutulmaya başlandığı 1909 yılından itibaren ülkenin en yüksek sıcaklıkları, 2021 yılında kaydedildi. Bunun bir rekor ortalama olduğunu belirten enstitü, ülkenin sürekli yükselen sıcaklığının sel, orman yangınları ve fırtına riskini giderek arttırdığını ifade etti. 2021 yılında kaydedilen en yüksek sıcaklığın, güney yarım kürede yaz mevsiminin yaşandığı 25 ila 28 Ocak arasında 39.4 santigrat derece olarak kaydedildi. 

Raporda yüksek sıcaklıkların, ülkenin bazı bölümlerinde havadaki nemi arttırarak sel felaketinin nedeni olduğunu ancak bazı bölümlerde ise kuraklığa sebebiyet vererek orman yangınlarına zemin hazırladığı ifade edildi.  

YENİ ZELANDA, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber