Gün Haber

Yapımı 5 saat süren Kula ekmeğine talep arttı

MANİSA'nın Kula ilçesinde kendine özgü lezzeti ve pişirme tekniğiyle yapımı 5 saat süren, 15 güne kadar da dayanabilen asırlık ekşi mayalı ekmek, yoğun talep görüyor. İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi birçok ile gönderilen ekmek, günlük olarak satışa sunuluyor.
ABONE OL
Abone Ol
Yapımı 5 saat süren Kula ekmeğine talep arttı
Haberler / Türkiye
16 Ocak 2021 Cumartesi 09:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kendine özgü lezzeti ve pişirme tekniğiyle Türkiye'deki ekşi mayalı ev ekmekleri arasında öne çıkan ‘Kula ekmeği’ne her geçen gün talep artıyor. Günlük yaklaşık 15 bin ekmek üretiminin yapıldığı ilçeden, İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya başta olmak üzere birçok büyükşehire, ekmek taze olarak gönderiliyor. Türkiye genelinde artan talebe yetişilemezken, 1,5 kilo ağırlığındaki lezzetin Kula'da 6 liradan, büyük kentlerde ise 12 liradan satıldığı belirtildi. Hamurun mayalanmasından, pişirilmesine yapım aşaması 5 saat süren ve hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretilen ekmek, 15 gün bayatlamadan tüketilebiliyor.

Ekmek mayasının kendisine atalarından kaldığını dile getiren fırın işletmecisi Behçet Gökdere, "15 senedir bu işi yapıyorum. Ekşi mayalı ekmeğimizin özelliği, kullandığımız mayanın asırlık olmasıdır. Günlük üretim kapasitemiz bin 500 tane, bazı günler 2 bine çıktığı da oluyor. İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi büyükşehirlere de gönderiyoruz. Her geçen gün artan talebe yetişemiyoruz. Ekmeğimiz yaklaşık 15 güne kadar dayanabilen uzun ömürlü bir ekmektir. Ekmeğimizin içerisinde kesinlikle hiçbir şekilde katkı maddesi yok. Doğal ve organiktir. Ekmekte kullandığımız maya atalarımızdan kaldı. Biz bu mayayı her gün çoğaltıyoruz. Bugün yaptığımız mayayı ertesi gün kullanıyoruz. Bu ekmeğin püf noktası da bu" diye konuştu.

Kula ekmeği dışında ekmek yemediklerini dile getiren vatandaşlardan İsmail Sevimli, "Ekmeğimiz, Kula'mıza özgü, çok güzel ve lezzetli. Ekşi mayalı olduğu için ekşime ve bozulma yapmayarak, evlerimizde bir hafta kadar dayanıyor. Ailece ağız tadıyla yiyoruz" diye konuştu.

MANISA'NIN KULA ILCESINDE KENDINE OZGU LEZZETI VE PISIRME TEKNIGIYLE YAPIMI 5 SAAT SUREN, 15 GUNE KADAR DA DAYANABILEN ASIRLIK EKSI MAYALI EKMEGE YOGUN TALEP OLUYOR. ISTANBUL, IZMIR, ANKARA VE ANTALYA GIBI BASTA BUYUKSEHIRLERE GONDERILEN EKMEK, ULKENIN BIRCOK YERINDE GUNLUK OLARAK SATISA SUNULUYOR. FIRINCI BEHCET GOKDERE (FOTOGRAFTA), GUNLUK 15 BIN EKMEK URETTIKLERINI SOYLEDI. (FOTO: HASAN YIGEN/KULA, (DHA)

MANISA'NIN KULA ILCESINDE KENDINE OZGU LEZZETI VE PISIRME TEKNIGIYLE YAPIMI 5 SAAT SUREN, 15 GUNE KADAR DA DAYANABILEN ASIRLIK EKSI MAYALI EKMEGE YOGUN TALEP OLUYOR. ISTANBUL, IZMIR, ANKARA VE ANTALYA GIBI BASTA BUYUKSEHIRLERE GONDERILEN EKMEK, ULKENIN BIRCOK YERINDE GUNLUK OLARAK SATISA SUNULUYOR.(FOTO: HASAN YIGEN KULA DHA)

MANISA'NIN KULA ILCESINDE KENDINE OZGU LEZZETI VE PISIRME TEKNIGIYLE YAPIMI 5 SAAT SUREN, 15 GUNE KADAR DA DAYANABILEN ASIRLIK EKSI MAYALI EKMEGE YOGUN TALEP OLUYOR. ISTANBUL, IZMIR, ANKARA VE ANTALYA GIBI BASTA BUYUKSEHIRLERE GONDERILEN EKMEK, ULKENIN BIRCOK YERINDE GUNLUK OLARAK SATISA SUNULUYOR.(FOTO: HASAN YIGEN KULA DHA)

MANISA'NIN KULA ILCESINDE KENDINE OZGU LEZZETI VE PISIRME TEKNIGIYLE YAPIMI 5 SAAT SUREN, 15 GUNE KADAR DA DAYANABILEN ASIRLIK EKSI MAYALI EKMEGE YOGUN TALEP OLUYOR. ISTANBUL, IZMIR, ANKARA VE ANTALYA GIBI BASTA BUYUKSEHIRLERE GONDERILEN EKMEK, ULKENIN BIRCOK YERINDE GUNLUK OLARAK SATISA SUNULUYOR.(FOTO: HASAN YIGEN KULA DHA)

MANISA'NIN KULA ILCESINDE KENDINE OZGU LEZZETI VE PISIRME TEKNIGIYLE YAPIMI 5 SAAT SUREN, 15 GUNE KADAR DA DAYANABILEN ASIRLIK EKSI MAYALI EKMEGE YOGUN TALEP OLUYOR. ISTANBUL, IZMIR, ANKARA VE ANTALYA GIBI BASTA BUYUKSEHIRLERE GONDERILEN EKMEK, ULKENIN BIRCOK YERINDE GUNLUK OLARAK SATISA SUNULUYOR.(FOTO: HASAN YIGEN KULA DHA)

MANISA'NIN KULA ILCESINDE KENDINE OZGU LEZZETI VE PISIRME TEKNIGIYLE YAPIMI 5 SAAT SUREN, 15 GUNE KADAR DA DAYANABILEN ASIRLIK EKSI MAYALI EKMEGE YOGUN TALEP OLUYOR. ISTANBUL, IZMIR, ANKARA VE ANTALYA GIBI BASTA BUYUKSEHIRLERE GONDERILEN EKMEK, ULKENIN BIRCOK YERINDE GUNLUK OLARAK SATISA SUNULUYOR. VATANDASLARDAN ISMAIL SEVIMLI (FOTOGRAFTA), KULA EKMEGI DISINDA EKMEK YEMEDIKLERINI SOYLEDI. (FOTO: HASAN YIGEN/KULA, (DHA)

MANISA'NIN KULA ILCESINDE KENDINE OZGU LEZZETI VE PISIRME TEKNIGIYLE YAPIMI 5 SAAT SUREN, 15 GUNE KADAR DA DAYANABILEN ASIRLIK EKSI MAYALI EKMEGE YOGUN TALEP OLUYOR. ISTANBUL, IZMIR, ANKARA VE ANTALYA GIBI BASTA BUYUKSEHIRLERE GONDERILEN EKMEK, ULKENIN BIRCOK YERINDE GUNLUK OLARAK SATISA SUNULUYOR.(FOTO: HASAN YIGEN KULA DHA)

MANISA'NIN KULA ILCESINDE KENDINE OZGU LEZZETI VE PISIRME TEKNIGIYLE YAPIMI 5 SAAT SUREN, 15 GUNE KADAR DA DAYANABILEN ASIRLIK EKSI MAYALI EKMEGE YOGUN TALEP OLUYOR. ISTANBUL, IZMIR, ANKARA VE ANTALYA GIBI BASTA BUYUKSEHIRLERE GONDERILEN EKMEK, ULKENIN BIRCOK YERINDE GUNLUK OLARAK SATISA SUNULUYOR.(FOTO: HASAN YIGEN KULA DHA)

MANISA'NIN KULA ILCESINDE KENDINE OZGU LEZZETI VE PISIRME TEKNIGIYLE YAPIMI 5 SAAT SUREN, 15 GUNE KADAR DA DAYANABILEN ASIRLIK EKSI MAYALI EKMEGE YOGUN TALEP OLUYOR. ISTANBUL, IZMIR, ANKARA VE ANTALYA GIBI BASTA BUYUKSEHIRLERE GONDERILEN EKMEK, ULKENIN BIRCOK YERINDE GUNLUK OLARAK SATISA SUNULUYOR.(FOTO: HASAN YIGEN KULA DHA)

Ersan ERDOĞAN- Hasan YİĞEN/ KULA (Manisa), (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber