Gün Haber

Vali Karaloğlu'ndan çevre uyarısı

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, dere yatakları ve çevreye atık atan otel işletmelerinin, ceza yazılmadan direkt mühürleneceğini söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Vali Karaloğlu'ndan çevre uyarısı
Haberler / Antalya
11 Aralık 2019 Çarşamba 16:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Mavi bayrak ve çevre eğitim çalışmaları il değerlendirme toplantısı Vali Münir Karaloğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Antalya Valiliği toplantı salonundaki toplantıya, Vali Münir Karaloğlu'nun yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Altınay, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TUÇEV) yönetim kurulu üyeleri Cenk Bayaz, Ali Keleş ve TUÇEV Antalya Koordinatörü Lokman Atasoy katıldı.

TUÇEV yönetim kurulu üyeleri Cenk Bayaz, TURÇEV'in, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca mavi bayrak programının Türkiye'de başlatması için 1993 yılında kurulduğunu söyledi. 300 üyesi bulunan TURÇEV'in mavi bayrak, eko okullar, okullarda orman bilinci, çevrenin genç sözcüleri, yeşil anahtar adında beş ana görevi bulunduğunu kaydetti.

Antalya'nın dünyada en fazla mavi bayrağa sahip olan il olduğunu belirten Cenk Bayaz, Antalya'nın 202 mavi bayrağa sahip olduğunu ifade ederek, "Cumhurbaşkanımızın verdiği talimatla mavi bayraklı alanların sayıları ciddi derecede artacak çünkü mavi bayrak noktaları artacak" dedi.

'KURALLARA UYMAYAN OTEL İŞLETMELERİ KAPATILACAK'

Vali Münir Karaloğlu da atıklarını dereye boşaltıp çevreye zarar veren otel işletmelerinin ceza uygulanmadan direkt mühürleneceğini ifade etti. "Çevre korunmazsa insan da yok olur" diyen Vali Münir Karaloğlu, “Antalya çevresiyle para kazanan bir şehirdir. Çevre her şehir için önemlidir ama bizim için 10 kat daha fazla önemlidir. Sürdürülebilir yaşam içinde, turizm içinde, ticaret içinde, insan içinde, çevre önemlidir. Çevre bilincinin kazandırılmasına da anaokullarından başlamamız lazım" dedi.

Türkiye'de çevre ile alakalı önemli projeler uygulandığına belirten Vali Karaloğlu, “Sıfır Atık Projesi çok ciddi bir farkındalık oluşturdu. Türkiye Çevre Koruma Vakfı'nın yapmış olduğu, 'Eko Okul' projesini 'Sıfır Atık' projesine entegre edelim" dedi.

Vali Münir Karaloğu'na TUÇEV yetkilileri tarafından mavi bayrak hediye edildi.

MAVI BAYRAK VE CEVRE EGITIM CALISMALARI IL DEGERLENDIRME TOPLANTISI VALI MUNIR KARALOGLU BASKANLIGINDA GERCEKLESTIRILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber