Gün Haber

Üniversiteli marangozlar

AKDENİZ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) Mobilya Dekorasyon Programı kapsamında teorik eğitimin yanı sıra marangozluk yapan öğrenciler, kamu kurumlarının mobilyalarını üretiyor.
ABONE OL
Abone Ol
Üniversiteli marangozlar
Haberler / KAMPÜS
26 Eylül 2020 Cumartesi 09:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Ahşap Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne devam eden öğrenciler, merkez sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Harun Diler öncülüğünde, 2013 yılından beri hem üniversitenin hem de Antalya'daki tüm kamu kurumlarının mobilyalarını üretiyor. Pandemi sürecinde uzaktan eğitime geçildiğinde bu uygulamaların nasıl yapılacağı konusunda ciddi hazırlıklar yaptıklarını anlatan Dr. Öğr. Üyesi Harun Diler, "Bundan sonra sanal sınıflar, sanal üretim bantları oluşturarak eğitime korona sürecinde devam edeceğiz. Merkezimiz 2020 yılından itibaren üstlendiği misyonla daha iyi çalışmalar yapmaya devam edecek. Yeni eğitim sınıflarımız, yeni laboratuvarlarımız ve öğrencilerimizle çok daha kaliteli eğitimler için üstlendiğimiz misyonu geliştirmeye gayret edeceğiz" diye konuştu.

KAMU KURUMLARINA ÜRETİM YAPILIYOR

Ahşap Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin aynı zamanda Teknik Bilimler MYO Mobilya Dekorasyon Programı'nın uygulama eğitimini de üstlendiğini aktaran Dr. Öğr. Üyesi Diler, "Bizler bu eğitimi mesleki yeterlilikler kapsamında veriyoruz. Beşinci seviye teknikerlerin mobilya imalatındaki temel işlemler, bilgisayar destekli çizim, bilgisayar destekli öğretim gibi bir sürü sorumlulukları var. Bu sorumlulukları gerçekleştirebilmek için halihazırda uygulamalı eğitim yapmak zorundalar. Yine bu uygulamaları yapmak için de öncelikle üniversitemizin, sonra da Antalya'daki bütün kamu kurum mobilyalarını üretmekteyiz" dedi.

'BİRÇOK KURUMA MOBİLYA ÜRETTİK'

Üretim süreçlerinde öğrencilere çok farklı uygulama kaynakları çıkartabildiklerini aktaran Dr. Öğr. Üyesi Diler, şöyle konuştu:

"Bu uygulamalar o kadar başarılı oldu ki Antalya'daki bütün kamu kurumlarına mobilya üretiyoruz. Milli Eğitim kurumları, valilik, kaymakamlıklar, Kredi Yurtlar Kurumu gibi birçok kurumun mobilyaları bu merkezden çıkabiliyor. Üniversitemizde de kampüsteki tüm binalar, son olarak da Diş Hekimliği Fakültesi, Tıp Fakültesi Hastanesi G blok gibi birçok birimin mobilyasını çok ergonomik, fonksiyonel ve ekonomik üretebilme şansına sahip olduk."

AKDENIZ UNIVERSITESI TEKNIK BILIMLER MESLEK YUKSEKOKULU (MYO) MOBILYA DEKORASYON PROGRAMI KAPSAMINDA TEORIK EGITIMIN YANI SIRA MARANGOZLUK YAPAN OGRENCILER, KAMU KURUMLARININ MOBILYALARINI URETIYOR.(FOTO:EROL AKKIR/ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI TEKNIK BILIMLER MESLEK YUKSEKOKULU (MYO) MOBILYA DEKORASYON PROGRAMI KAPSAMINDA TEORIK EGITIMIN YANI SIRA MARANGOZLUK YAPAN OGRENCILER, KAMU KURUMLARININ MOBILYALARINI URETIYOR. MERKEZ SORUMLUSU DR. OGR. UYESI HARUN DILER, YAPILAN CALISMALAR HAKKINDA BILGI VERDI.(FOTO:EROL AKKIR/ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI TEKNIK BILIMLER MESLEK YUKSEKOKULU (MYO) MOBILYA DEKORASYON PROGRAMI KAPSAMINDA TEORIK EGITIMIN YANI SIRA MARANGOZLUK YAPAN OGRENCILER, KAMU KURUMLARININ MOBILYALARINI URETIYOR. MERKEZ SORUMLUSU DR. OGR. UYESI HARUN DILER (FOTODAKI), YAPILAN CALISMALAR HAKKINDA BILGI VERDI.(FOTO:EROL AKKIR/ANTALYA-DHA)

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Mustafa Kasal
 27 Eylül 2020 Pazar 01:24
Kendi mobilyanı kendin yap,paran kurumda kalsın.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber