Gün Haber

Üniversitede kayıp kafatası

Geçtiğimiz ay yapılan Giresun kaynaklı bir haber, Whatsapp’tan yeniden dolaşıma sokularak, bu kez Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın eşi Prof. Dr. Ömer Özkan hedef alındı.
ABONE OL
Abone Ol
Üniversitede kayıp kafatası
Haberler / Sağlık
9 Şubat 2021 Salı 10:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İddiaya göre, Antalya’da ameliyat edilen Giresunlu hemşire Havva Dizdar’ın sonradan yerine takılmak üzere alınan kafatasının bir parçası Akdeniz Üniversitesi’nde kayboldu.

Whatsapp’ta, “Ömer Özkan’ın bir ameliyatı daha” başlığıyla paylaşılan bir linkte yer alan haberde, hemşire Havva Dizdar’ın iddiasına göre olay şöyle gelişmiş:

“Giresunlu hemşire çalıştığı özel hastanede boyun ağrısı şikayetiyle doktora gitti. Burada Arteriovenöz Malformasyon (AVM) tanısı konuldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde boynundaki kitlenin alınmasına karar verildi. Kitle şah damarlarına yakın olduğu için riskliydi.

Hemşire bir tavsiye üzerine Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ömer Özkan ile irtibata geçti. Antalya’ya giderek kendisi ile görüştü ve özel bir hastanede ameliyat gerçekleştirildi. Özel hastanede beyinde ödem oluştuğu gerekçesiyle Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yine Prof. Dr. Ömer Özkan’ın hastası olarak başka doktorlar tarafından beyin ameliyatı yapıldı. Beyin ameliyatı sırasında kafatasının sağ yan kısmında bir bölüm alındı. Alınan kafatasının ise soğuk hava deposuna konulduğu ve bir iki ay sonra geri takılacağı söylendi. Hemşire o halde taburcu edildi.

Genç kadın Giresun'a döndü. Maddi olarak iyice zorlandığı için tekrar Antalya’ya gitmeyerek KTÜ’de ilk teşhisi koyan doktorla irtibata geçti ve kafatası ameliyatının orada yapabileceğini öğrendi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden hemşirenin ameliyatla çıkarılan kafatası istendi. Ancak sonradan yerine takılacağı söylenen el kadar kafatası kemiğinin çöpe atıldığını iddia eden hemşire şoka girdi. KTÜ’de protez bir kafatası takıldı ancak bu da beyinde iltihaplanmaya neden olduğu gerekçesiyle tekrar ameliyat yapılarak çıkarıldı.

Yapılan onca ameliyata rağmen sağlığının giderek daha da kötüleştiğini söyleyen Dizdar şu anda kafatası olmadan yaşıyor.

Söz konusu haberde, Ömer Özkan’ın, ameliyatı beyin cerrahi bölümünden arkadaşlarının yaptığını söylediği, kemiğin de sonradan kullanıma uygun olmadığının anlaşıldığını belirttiği vurgulanıyor.”

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Ciddi iddia
 9 Şubat 2021 Salı 12:16
Dışarıda ameliyat yapma, hastasına Akdeniz Üniversitesi imkanlarını kullandırma, kemik kaybı vs. Hepsi Ciddi iddialar.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber