Gün Haber

Üniversite öğrencileri bu dönem kayıt dondurabilecek

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından alınan karar gereğince önlisans, lisans yada lisansüstü öğrencilerin talep etmeleri halinde 2019- 2020 bahar döneminde kayıt dondurabileceklerini açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
Üniversite öğrencileri bu dönem kayıt dondurabilecek
Haberler / KAMPÜS
1 Nisan 2020 Çarşamba 10:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, koronavirüs salgını nedeniyle üniversitelerde bu dönem eğitimin uzaktan devam etmesi ve YÖK tarafından isteyen öğrencilere kayıt dondurma hakkı tanınacağı konuları hakkında, öğrencilerden gelen soruları, sosyal medya üzerinden ayrıntılı şekilde yanıtladı.

YÖK tarafından alınan karar gereğince önlisans, lisans ya da lisansüstü öğrencilerin talep etmeleri halinde 2019-2020 Bahar döneminde kayıt dondurabileceklerini belirten Prof. Dr. Ünal, kayıt dondurulan sürenin ise azami süreden sayılmayacağını kaydetti.

Prof. Dr. Ünal, tez aşamasındaki lisansüstü öğrencilerin ise tez konusu uzaktan eğitime uygun ise devam edebileceği, kayıt dondurma isterse tez danışmanının da görüşü alınarak Üniversite Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilerek karara bağlanacağını açıkladı.

Tez döneminde kayıt donduran öğrencinin bu sırada azami eğitim süresini aşmış olursa ara verilen süre kadar ek süre verileceğini de belirten Rektör Ünal, "Tez teslim, savunma ve yeterlik sınavları salgının durumuna göre olmak kaydıyla uygun şartlar sağlanabilirse uzaktan yapılabilir veya tarihler ileriye ertelenebilir veya kayıt dondurulabilir" dedi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber