Gün Haber

Üniversite kendi öğrencisini soymuş

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrencilere sınav hizmeti vermediği halde, toplamda 102 bin 336 lira 87 kuruş sınav ücreti tahsil etmiş.
ABONE OL
Abone Ol
Üniversite kendi öğrencisini soymuş
Haberler / KAMPÜS
15 Ekim 2020 Perşembe 09:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

GÜN HABER (Özel)

Sayıştay müfettişleri 2019 yılında yaptıkları incelemede şu tespiti yaptı ve geçtiğimiz ay bu rapor haline getirilerek üniversite rektörlüğüne sunuldu.

İşte o rapordan alıntılar:

“Yurtdışından yabancı uyruklu öğrenci kabul edilecek programlara başvuran ve geçerliliği kabul edilen sınavlardan birinden yeterli puanı sağlayıp ilgili belgeyi sunan adaylardan, sınav değerlendirme ücreti alındığı tespit edilmiştir. “Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar”da  başvuru ücreti alınacağına ilişkin bir hüküm bulunmadığı dikkate alınarak, yurtdışından kabul kontenjanları dahilinde başvuran adaylardan başvuru ücreti alınmasının uygun olmadığına karar verilmiştir. Yükseköğretim Kurulu Yürütme Kurulu’nun 18.02.2015 tarihli toplantısında  bu yönde karar alındığı tüm devlet  üniversitelerine bildirilmiştir. Üniversitenin 2019 yılı için uluslararası yabancı uyruklu öğrenci kabul işlemlerinde sınav hizmeti vermediği halde ‘sınav değerlendirme ücreti’ adı altında toplamda 102.336,87 TL tahsil etmesinin, ‘Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar’da ve Yükseköğretim Kurulu kararlarında bu nevi tahsilata izin veren bir hüküm ya da açıklama bulunmaması sebebiyle mevzuata aykırılık teşkil ettiği değerlendirilmektedir.”

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi geçtiğimiz ay açıklanan bir araştırmada, Türkiye’nin en iyi 166 üniversitesi arasından 155’inci olmuştu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber