Gün Haber

Türk asıllı Bulgar çift: Türkiye'de virüs önlemleri çok iyi

ANTALYA'nın Alanya ilçesine tatile gelen Türk asıllı Bulgar Sabahattin Ali (65) ve Sabahat Dervişova (57) çifti, ilk kez geldikleri ilçeden çok memnun kaldıklarını ve burayı herkese tavsiye edeceklerini söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Türk asıllı Bulgar çift: Türkiye'de virüs önlemleri çok iyi
Haberler / Antalya
26 Eylül 2020 Cumartesi 08:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bulgaristan'ın Plevne şehrinden Alanya'ya tatile gelen Sabahattin Ali Dervişov ve Sabahat Dervişova, ilk kez geldikleri ilçeye hayran kaldıklarını söyledi. Türk kökenli olduklarını söyleyen çift, koronavirüs sürecinde Türkiye'nin aldıkları önlemlerin de çok yerinde olduğunu dile getirdi. Mahmutlar Mahallesi'nde bir otelde tatil yapan çift, burada olmaktan mutluluk duyduklarını anlatırken, birçok arkadaşının da Türkiye'yi ve Alanya'yı merak ettiğini, kendilerinin de mutlaka herkese tavsiye edeceğini söyledi.

'BU GÜZELLİKLERİ GÖZÜMÜZLE GÖRDÜK'

İlk kez Bulgaristan dışına çıktığını belirten Sabahattin Ali Dervişov, Alanya'yı çok sevdiğini söyledi. Dervişov, "Eşimle buraya tatile ilk defa geliyoruz. Burayı çok beğendik. Burada olduğumuz için çok mutluyuz. Biz, burayı hep televizyonda ve sosyal medyada seyrettik. Şimdi kısmet oldu da gözümüzle bu güzellikleri gördük. Eşim birçok kez geldi Türkiye'ye, bizim zaten İstanbul'da, Bursa'da akrabalarımız var" dedi.

'BÖYLE TEMİZLİK, BÖYLE HİZMET, BULGARİSTAN'DA GÖRMEDİK'

Türkiye'de ve Alanya'da alınan koronavirüs önlemlerinin çok iyi olduğunun altını çizen Dervişov, "Böyle bir temizlik, böyle bir hizmet görmedik. Açıklanan 14 kuralı halk da çok iyi yürütüyor. Mesela büyük alışveriş merkezlerine giriyoruz, ateşimizi ölçüyorlar. Biz, bu hastalığın bize ulaşamayacağına eminiz. Her yer temizlikten parlıyor, biz böyle bir şey Bulgaristan'da görmedik" diye konuştu.

'BU GÜZELLİKLERİ BAŞKA YERDE GÖREMEZLER'

Bütün arkadaşlarına Alanya'yı mutlaka tavsiye edeceğini söyleyen Sabahattin Ali Dervişov, şunları söyledi:

"Herkese tavsiye ediyorum, buraya gelsinler. Zaten buranın güzelliklerini başka bir yerde göremezler. Bu kadar güzellik buraya nasıl toplanmış hiç anlam veremiyoruz. Bütün arkadaşlara tavsiye edeceğim Alanya'yı, gelsinler de görsünler. Bir tarafı deniz, bir tarafı orman."

'UMMADIĞIMIZ KADAR İYİ'

Alanya'yı televizyonda ve sosyal medyada çok izledikleri ve beğendikleri için tercih ettiklerini dile getiren Sabahat Dervişova da, "Gerçeğini daha çok beğendik. Çok güzel, çok temiz, insanları çok canlı. Herkese çok yardım ediyorlar. Hiç ummadığımız kadar iyi karşılaştık Alanya'yla çok beğendik" dedi.

'ALANYA KURALLARI ÇOK İYİ YÜRÜTÜYOR'

Alanya'da alınan koronavirüs önlemlerinin çok disiplinli olduğunu belirten Sabahat Dervişova, "Kurallar burada çok disiplinli, bu çok iyi. Her yer, oteller, dükkanlar, yolda bile her tarafta kurallar var. Alanya kuralları çok iyi yürütüyor. Gerçekten çok iyi. Bulgaristan'da hiç bu kadar kuralımız olmuyor. Çünkü onları yönetemiyorlar. Birçok arkadaşım buraya gelmek istiyor. Arkadaşlarıma tavsiye edeceğim. Çünkü onlar da çok ilgileniyor. Buradaki hizmetler çok iyi. Hizmetler, oteller süper. Hepsine tavsiye edeceğim, gelsinler" diye konuştu.

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINE TATILE GELEN TURK ASILLI BULGAR SABAHATTIN ALI DERVISOV (65) VE SABAHAT DERVISOVA (57) CIFTI, ILK KEZ GELDIKLERI ILCEDEN COK MEMNUN KALDIKLARINI VE BURAYI HERKESE TAVSIYE EDECEKLERINI SOYLEDI.(FOTO:BURCU MUTLU/ALANYA-DHA)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINE TATILE GELEN TURK ASILLI BULGAR SABAHATTIN ALI DERVISOV (FOTODAKI) VE SABAHAT DERVISOVA (57) CIFTI, ILK KEZ GELDIKLERI ILCEDEN COK MEMNUN KALDIKLARINI VE BURAYI HERKESE TAVSIYE EDECEKLERINI SOYLEDI.(FOTO:BURCU MUTLU/ALANYA-DHA)

Burcu MUTLU- Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber