Gün Haber

Turizmde 2019, acentelerin yılı oldu

TURİZMDE bu yıl tüm zamanların rekorunu kırmayı hedefleyen Antalya'da ekim sonu itibariyle gelen 14 milyon 696 bin turistin 13 milyon 292 bini seyahat acentelerini kullandı.
ABONE OL
Abone Ol
Turizmde 2019, acentelerin yılı oldu
Haberler / Turizm
16 Kasım 2019 Cumartesi 14:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Antalya Havalimanı Mülki İdare Amirliği ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü verilerine göre yılın 10 aylık döneminde Antalya'ya toplam 14 milyon 696 bin turist geldi. Antalya Havalimanı'nı kullanarak gelen bu turistlerin büyük bölümü ise tur operatörleri ve seyahat acenteleri aracılığıyla tatile çıktı. Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, ocak-ekim döneminde 80 acentenin Antalya Havalimanı'na 13 milyon 292 bin 339 turist getirdiğini açıkladı.

EN BÜYÜK ARTIŞ POLONYA'DA

2018 yılına göre aynı dönem acentelerin getirdiği turist sayısında yüzde 13 artış gerçekleştiğini belirten Yavuz, “Ekim sonu itibarıyla acenteler ile Almanya'dan gelen turist sayısı 3 milyon, Rusya'dan gelen turist sayısı 5 milyonu geçti. Acente sayılarında geçen sene ocak-ekim dönemine göre Almanya yüzde 16, Rusya yüzde 11, Polonya yüzde 26, Ukrayna yüzde 5, İngiltere yüzde 8, İskandinavya bölgesi yüzde 9, Romanya yüzde 31, Fransa yüzde 56 artış gösterdi" dedi.

20 pazardan sadece Ortadoğu pazarında yüzde 17'lik bir kayıp yaşandığını belirten Yavuz, “Acenteler sıralamasında geçtiğimiz yıla göre yüzde 56 artışla Tantur-TUİ grubu ilk sıraya yükseldi. 1 milyon sınırındaki ilk 5 acente değişmedi. Rus tur operatörleri sezon öncesi öngördükleri gibi Anex'in yüzde 15 artışı dışında geçen yılın sayılarını korudu. Meeting Point yüzde 28 artışla Avrupa pazarının artmasında önemli pay sahibi. Diana ve Thomas Cook efektini 100 bin yolcu kaybı ile atlattı. Golf acenteleri yüzde 100'e yakın artışla son yılların en iyi sezonunu yaşadı" dedi.

TURIZMDE BU YIL TUM ZAMANLARIN REKORUNU KIRMAYI HEDEFLEYEN ANTALYA'DA EKIM SONU ITIBARIYLE GELEN 14 MILYON 696 BIN TURISTIN 13 MILYON 292 BINI SEYAHAT ACENTELERINI KULLANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

TURIZMDE BU YIL TUM ZAMANLARIN REKORUNU KIRMAYI HEDEFLEYEN ANTALYA'DA EKIM SONU ITIBARIYLE GELEN 14 MILYON 696 BIN TURISTIN 13 MILYON 292 BINI SEYAHAT ACENTELERINI KULLANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 endavet.com
 16 Aralık 2019 Pazartesi 14:55
Genellikle evlenecek çift ile en az iki saatlik bir konuşma onların arzularını, düşlerini ve zevklerini anlamak için yeterli oluyor. Bundan sonra düğün salonları özelliklerini anlatıp, fotoğraflarını ve menü fiyatlarını sunarız. İlgilendikleri düğün salonları incelemek üzere randevular alıp, birlikte giderek kendilerine yardımcı oluruz. Düğün salonunda ve menüye karar verdikleri andan itibaren de davetin tümüne ve bütçelerine bağlı olarak etkinlik planlamasını, dekor taslağını hazırlamaya başlarız. Bundan sonraki toplantımız, üzerinde konuşmak, tartışmak ve sonra detayları belirlemek üzere yapılır. Düğün mekanında hazırlanacak sunumla da etkinliğin planlanması ardından konsepti son haline getirmiş oluruz. Bursa Düğün salonları gelin ve damattan sonra bu önemli günün en önemli öznesidir. Bu büyük gün için hazırlanacak olan düğün salonu, bir ömür boyu sürecek olan anılarınızın sahnesini oluşturacaktır. Yer seçimi söz konusu olduğunda ne yazık ki çiftler bütçelerini düşünmeksizin beğendiklerinin peşlerinden koşarlar. Bu yüzden belli bir süre parasal yönde sıkıntı çekmeyi bile göze alabilirler. Ama önemli olan sadece düğün salonunun göze nasıl göründüğü değildir. Bir servet harcayıp tuttuğunuz muhteşem lüks mekan dikkat etmediğiniz ayrıntılar yüzünden gözünüzden düşebilir umutlarınızdaki düğün gecesini yaşamanıza engel olabilir

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber