Gün Haber

Turizmciye nefes aldıran hareketler

Turgut Güngör
ABONE OL
Abone Ol
Turizmciye nefes aldıran hareketler
Haberler / Turizm
20 Ekim 2020 Salı 12:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Turizmciler, daha doğrusu Akdeniz'deki otel ve turistik tesislerin yöneticileri pandemi/salgın hastalık döneminde, umut anlamında derin bir nefes aldılar. Mart ayında ilk koronavirüs haberleri çıktığında, toplu rezervasyon iptalleri üzerine, "Eyvah, sezonu kapattık" diye panikleyen turizmciler, bugünlerde biraz olsun rahatlamış görünüyor. 

Haziran ayında süreç normale döndü. Tesisler açıldı. Ukrayna, Kazakistan, İngiltere ve Hollanda'dan uçaklar dolusu turist geldi. Ağustos'ta Rusya ve Almanya'dan gelenler turizmcileri rahatlattı.

EYLÜL'DE 1 MİLYON TURİST

Yaz aylarını "tam kapasite" olmasa da bir şekilde turistle geçirdik. Antalya'ya her gün turist dolu uçaklar iniyor. Ekim ayının sonuna geldik ve güneşli günler devam ediyor. Kuzey yarım küredeki soğuk ülkelerden turistler geliyor. 

Eylül'de bir milyon turisti ağırlayan Antalya bu ay aynı şekilde devam ediyor. Dünyada sadece turizm durmadı. Bir çok ülkede hayat durdu. Bizde turizm devam ediyor. 

TOPARLANMA YAŞANACAK

Uluslararası bir şirket olan EY (Ernst & Young) hazırladığı turizm raporunda şöyle yazıyor:

"Turizm sektörü Türkiye'nin Gayri Safi Milli Hasılası(GSMH)na doğrudan katkısında yıl sonuna kadar toparlanma yaşanacak. 

Turizm sektörü Türkiye'nin Gayri safi milli hasılası doğrudan katkısı 2020 yılında 15 milyar dolar civarında gerçekleşmesi bekleniyor. 2021 yılında ise 20- 27 milyar dolar arasında gerçekleşebilir."

Geçen yıl turizmin Gayri safi milli hasılaya katkısı 37,5 milyar dolar olmuştu. Sektörün bir yılda kaybı yüzde yetmiş oranında gerçekleşti. Geçen yıl turist sayısı 51 milyon 700 bin olmuştu. Bu yıl sonunda turist sayısının 15 milyon olması bekleniyor. 

UMUDUMUZ İKİ ÜLKEDE

Pandemi nedeniyle her alanda çok zor günler yaşanıyor. Türkiye karanlık bir tünelden geçiyor. Ekonomi bıçak sırtında.

Umudumuz en çok turist gelen iki ülkede Rusya ve Almanya'da pandeminin bitmesine kaldı. Aşısı, ilacı bulunur ve virüs bir şekilde yok edilirse, turizmde 60 milyar dolar hedefine ulaşabiliriz. Yoksa bu sektör çok kötü çöker ve altından kalkmak çok kolay olmaz, toparlanmak yıllar sürer.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 R.Özdemir
 20 Ekim 2020 Salı 18:53
Sadece tanrı vergisi emeksiz güzelliğe bel bağlayıp inovasyon ve gençliğin geleceği için eğitim e önem vermezsen bir felaket te dualara bel bağlarsın...
 Tanju Güngör
 20 Ekim 2020 Salı 18:32
???????????? Darısı diğer sektörlerin başına
 Yavuz ada
 20 Ekim 2020 Salı 15:12
Turizm inşallah nefes alır

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber