Gün Haber

Teyzeler uyuyor çocuklar topluyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamalı eğitim desteği ile Lara Bahçeşehir Koleji Öğrencileri Mavi Bayraklı Lara Plajı’nda çevre temizliği yaptı.
ABONE OL
Abone Ol
Teyzeler uyuyor çocuklar topluyor
Haberler / Turizm
4 Ekim 2019 Cuma 16:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

‘Plajda izmarite hayır’ mesajı ile örnek davranış sergileyen öğrenciler bu anlamlı etkinlikle büyüklerine ‘Geleceğimizi düşünün, doğamızı koruyun’ diye seslendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, çevre kirliliğini önlemeye yönelik eğitim ve uygulamalı etkinliklerine devam ediyor. Düzenli olarak belirlenen tarihlerde gerçekleşen çevre temizliği etkinliklerinin bu seferki konuğu Özel Lara Bahçeşehir Koleji Ortaokulu 7. Sınıf öğrencileri oldu. Okulun belirlediği 60 öğrenci geleneksel çevre temizliği günü etkinlikleri dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Lara Ekdağ Halk Plajı’nın bulunduğu alanda çöp toplayarak çevre temizliği yaptı.

SORULARA YANIT

Belediye iştiraki EKDAĞ Şirketinin destekleri ile okullarında hazırladıkları resimleri, görselleri ve pankartları sahildeki vatandaşların görmesini sağlayan öğrenciler sosyal sorumluluk mesajı verdi. Çevre sağlığı ile ilgili öğrencilerin önceden hazırladıkları soruları cevaplayan vatandaşlar çevre kirliliğinden rahatsız mısınız? Çevreyi korumak için ne yapıyorsunuz? Geri dönüşüm yapıyor musunuz? gibi sorulara yanıtlarıyla destek oldu.

GELECEĞİMİZ ÇOK GÜZEL OLACAK

Etkinliğe destek veren Füsun Sarsılmaz adlı vatandaş,“ Burada güneşlenirken bir anda çocuk sesleri etrafı sardı. Dönüp baktığımda ellerinde poşetlerle ne yazık ki bu plajı kirletenlerin çöplerini topluyorlardı. Öğrencilerin böylesine duyarlı bir şekilde bu tür etkinliklerde yer alması son derece anlamlı. Çevre kirliliğine neden olan etkenlere ve projelere dur dememiz gerekiyor. Bunu inşallah gelecek nesillerimiz yapacak” dedi.

LÜTFEN GELECEĞİ DÜŞÜNÜN

Öğrenci Deren Kılıç ise “Sahilimizi temiz tutmak sahili kullanan kişilere mesaj vermek için buradayız. Çöplerimizi çöp kutusuna atalım. Lütfen geleceği düşünerek çevremizi, doğamızı koruyalım” diye konuştu.

PLAJDA İZMARİTE HAYIR

Büyükşehir Belediyesinin Konyaaltı ve Lara plajlarında başlattığı “Plajda İzmarite Hayır” uygulaması da vatandaşlardan da büyük ilgi gördü. Sahilde yer alan özel izmarit toplama kutuları ile ne kadar izmarit toplandığını gören vatandaşlara sürpriz hediyelerde veriliyor. 2 litre izmariti çöp kutusuna atan herkese belediye tesisleri yemek, çikolata, bisküvi gibi ikramlıklar hediye ediliyor.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber