Gün Haber

Tarihi ve kültürü canlandırdılar

BİR AB projesi olan Avrasya Yolu'nda Performatif Rota projesi kapsamında, 20 katılımcı tarafından Demre'de tarih ve kültür canlandırıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Tarihi ve kültürü canlandırdılar
Haberler / Antalya
20 Eylül 2021 Pazartesi 10:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Rotaları Derneği, merkezi Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Mitost Derneği ve bazı derneklerin katkıları ile 'Ortak Kültürel Miras AB Projesi' kapsamında AB tarafından finanse edilen 'Avrasya Yolu'nda Performatif Rota' projesi kapsamında düzenlenen etkinliklerin ilki Antalya'nın Demre ilçesinde gerçekleştirildi. 4 gün süren proje etkinliğinin finali Demre'deki Andriake Antik Kenti'nde gerçekleştirildi. Etkinliğin finalini Kültür Rotaları Derneği Başkanı Cate Clow, proje ortağı olan kurumaların temsilcileri, 20 sanatçı ve yaklaşık 100 kişi katıldı.

Projenin ilk üç gününde 20 katılımcı yerli ve yabancı sanatçı, Demre'ye bağlı Belören Mahallesi'ndeki antik yerleşim birimlerinde, Andriake Antik Kenti ve Likya Uygarlıkları Müzesi'nde atölye çalışmaları gerçekleştirdi. Sanatçılar, güncel sanat yoluyla yerel halktan topladıkları öyküleri, mekana özgü performanslarla sergiledi. 20 yerli ve yabancı sanatçı, Andriake Antik Kenti'nden başlayarak Likya Uygarlıkları Müzesi'ne kadar 17 farklı gösteri sundu. Antik kentin farklı noktalarında birden ortaya çıkan sanatçıların gösterileri ilgiyle izlendi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Kültür Rotaları Derneği Yöneticisi Hüseyin Eryurt, "Projeyle Likya Yolu'nda ve diğer yürüyüş rotaları üzerinde kültür varlıkları üzerinden, kültür etkinlikleri düzenliyoruz. Bunlar mekana özgü araştırılmış, geliştirilmiş etkinlikler. Bu proje kapsamında yaptığımız çalışma ve araştırmalarda, yerel halktan türküler, öyküler dinledik. Öyküleri farklı mesleklerden insanlarla, farklı alanlardan uzmanlarla sanata döktük. Sesleri canlandırdık. Bu proje kapsamında İtalya'nın başkenti Roma'dan başlayan Demre ilçesinde sona eren Avrasya Yolu'nun geçtiği Yunanistan ve Arnavutluk'ta etkinlikler düzenleyeceğiz. Amacımız dünyanın en güzel yürüyüş yollarından biri olan Likya Yolu ve Avrasya Yolu'nun tanınırlığını artırmak. Daha çok insanı bu rotalarda yürütmek" dedi.

BIR AB PROJESI OLAN AVRASYA YOLU'NDA PERFORMATIF ROTA PROJESI KAPSAMINDA, 20 KATILIMCI TARAFINDAN DEMRE'DE TARIH VE KULTUR CANLANDIRILDI. (FOTO:DEMRE-DHA)

BIR AB PROJESI OLAN AVRASYA YOLU'NDA PERFORMATIF ROTA PROJESI KAPSAMINDA, 20 KATILIMCI TARAFINDAN DEMRE'DE TARIH VE KULTUR CANLANDIRILDI. (FOTO:DEMRE-DHA)

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber