Gün Haber

Tahıl depolama sistemine patent

AKDENİZ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Erbaş tarafından geliştirilen 'silo içerisinde karbondioksit ve düşük rutubet koruması sağlayan tahıl ve diğer tane ürünler depolama sistemi' Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildi.
ABONE OL
Abone Ol
Tahıl depolama sistemine patent
Haberler / Antalya
23 Ekim 2019 Çarşamba 11:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Prof. Dr. Mustafa Erbaş, 2015 yılında patent müracaatını yaptıkları 'silo içerisinde karbondioksit ve düşük rutubet koruması sağlayan tahıl ve diğer tane ürünler depolama sistemi'nin, yapılan incelemeler sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 2015/04795 numara ile tescil edildiğini kaydetti.

Prof. Dr. Erbaş, "Buluş, tahıl, baklagiller ve yağlı tohum gibi ürünlerinin fiziksel, kimyasal, biyolojik ve teknolojik özelliklerini korumasını sağlayacak biçimde ürünün depolanacağı silo ile ilgilidir. Geliştirilen sistem özellikle, siloda depolanan taneli ürünlerin tane su içeriği ve silo içi rutubet (nispi nem) değerlerini istenen seviyelerin altında tutulmasını sağlamak ve tanelerin solunum ile oluşturduğu karbondioksiti korumak üzere tasarlandı. Buluş, tane ürünler tarafından solunumla oluşturulan suyu soğuk merkezinde topladıktan sonra silodan ayırırken ürünün solunumunu baskılayan karbondioksit içeriği yüksek havayı silo içerisine geri besleyen bir sisteminden oluşmaktadır" dedi.

Prof. Dr. Erbaş, "Patenti alınan karbondioksit ve düşük rutubet koruması sağlayan depolama sistemi; çeşitli tahıl, baklagiller ayçiçeği ve fındık gibi yağlı tohumların sağlıklı koşullar altında daha uzun süre korunmalarına imkan sağlayacak" diye konuştu.

AKDENIZ UNIVERSITESI MUHENDISLIK FAKULTESI GIDA MUHENDISLIGI BOLUMU OGRETIM UYESI PROF. DR. MUSTAFA ERBAS TARAFINDAN GELISTIRILEN 'SILO ICERISINDE KARBONDIOKSIT VE DUSUK RUTUBET KORUMASI SAGLAYAN TAHIL VE DIGER TANE URUNLER DEPOLAMA SISTEMI' TURK PATENT VE MARKA KURUMU TARAFINDAN TESCIL EDILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber