Gün Haber

TKB'den 'Kadına Şiddete Hayır' açıklaması

ANTALYA'nın Kemer İlçesinde Türk Kadınlar Birliği (TKB) Kemer Şubesi üyeleri bir araya gelerek 'Kadına Şiddete Hayır' açıklaması yaptı.
ABONE OL
Abone Ol
TKB'den 'Kadına Şiddete Hayır' açıklaması
Haberler / Antalya
25 Kasım 2020 Çarşamba 16:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TKB Kemer Şubesi Başkanı Hacer Akdağ ve üyeler, Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk büstü önünde toplandılar. İlk olarak saygı duruşunda bulunan kadınlar, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra çelenk sunumunu gerçekleştirdi. Daha sonra TKB Kemer Şubesi adına Başkan Hacer Akdağ basın bildirisini okudu.

Hacer Akdağ, "25 Kasım 1960'da Dominik Cumhuriyeti'ndeki diktatörlüğe karşı mücadele eden Mirabel kardeşlerin tecavüz edilerek vahşice öldürülmesinin ardından 39 yıl sonra 1999'da 25 Kasım tarihi, Birleşmiş Milletler tarafından 'Uluslararası Kadına Karşı Şiddete Hayır' günü ilan edilmiştir. Önemli olan şiddet uygulanmasından sonra bir takım müdahalelerin yapılması değil, şiddetin uygulanmasının önüne geçilmesidir. Bu konuda, genelde olayın mağduru olan kadınlar eğitilmekte, şiddete uğradıktan sonra nerelere müracaat edecekleri, haklarının neler olduğu gibi bilgiler verilmektedir. Unutulmamalıdır ki şiddeti uygulayan genelde erkektir. Erkeğin bu konuda eğitilip, bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Bu eğitim sadece alınacak cezaların anlatılmasından ibaret olmamalıdır. Erkek, bu olayın yanlışlığını idrak etmeli, tam bir kararlılıkla ve inanarak bundan vazgeçmelidir. Bu konuda alınabilecek en önemli tedbir veya çare, eğitim sistemimizin yeniden düzenlenerek, öz değerlerine sahip insanların yetiştirilmesidir. Ancak öz değerlerine sahip insanların kuracağı sağlam aileler ile bu sorun aşılabilir" dedi.

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDE TURK KADINLAR BIRLIGI (TKB) KEMER SUBESI UYELERI BIR ARAYA GELEREK 'KADINA SIDDETE HAYIR' ACIKLAMASI YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber