Gün Haber

Sezen Aksu hakkında suç duyurusu

ANKARA'da şarkıcı Sezen Aksu hakkında, 'Şahane Bir Şey Yaşamak' adlı şarkısındaki Hz. Adem ve Hz. Havva'ya yönelik sözleri nedeniyle 'Dini değerlere hakaret ve tahrik veya aşağılama' suçundan suç duyurusunda bulunuldu.
ABONE OL
Abone Ol
Sezen Aksu hakkında suç duyurusu
Haberler / Türkiye
17 Ocak 2022 Pazartesi 16:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Şarkıcı Sezen Aksu'nun 'Şahane Bir Şey Yaşamak' adlı şarkısındaki 'Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e' sözleri yargıya taşındı. Ankara'da aralarında avukat Mikail Yılmaz'ın da bulunduğu bir grup vatandaş, Sezen Aksu hakkında suç duyurusunda bulundu. Çıkışta adliye önünde grup adına açıklama yapan avukat Mikail Yılmaz, Aksu'nun şarkısında kamuoyunda infiale yol açabilecek tarzda, Hz. Adem ve Hz. Havva hakkında aşağılayıcı ifadeler kullandığını ileri sürdü. Bu ifadelerle Aksu'nun dini kişilikleri itibarsızlaştırmayı hedeflediğini belirten Yılmaz, "Bu durum İslam dinine inananlar bakımından haklı bir öfke uyandırmıştır. Nitekim şüphelinin YouTube kanalında, Facebook sayfasında ve internet sitesinde birçok kişi tarafından şüpheliye karşı bir öfke oluşmuştur" dedi.  

Avukat Yılmaz, şarkıda geçen ifadelerin, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini ifade ederek, "Aksu hakkında 'Dini değerlere hakaret ve tahrik veya aşağılama' suçundan suç duyurusunda bulunduk. İnternet ortamında yer alan yayınla ilgili olarak içeriğin çıkarılması ve erişimin engellenmesi kararı alınmasını talep ettik. Ayrıca suçtan elde edilen gelir olduğu için kazancın müsaderesini talep ettik" ifadelerini kullandı.

ANKARA'DA BIR GRUP VATANDAS, SANATCI SEZEN AKSU HAKKINDA, HZ. ADEM ILE HZ. HAVVA'YA HAKARET ETTIGI IDDIASIYLA SUC DUYURUSUNDA BULUNDU. FOTO-ANKARA-DHA

Özkan ARSLAN/ ANKARA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 18 Ocak 2022 Salı 02:06
Ülkemize FETÖ tohumlarını atanların başında gelen bir babanın kızı,sanırım İzmir'de sümüklü Fethullah Gülen ile babası Sami Yıldırım 'Yamanlar Kolejini'ilk kuranlardan birisi ve okul müdürü.Yıllarca Fethullah Gülen'in övgülerine muhatap olmuş birisi,bu okullardan mezun olanlar her tarafa dağıldılar ve FETÖ'ye giden yolların taşlarını döşemeye başladılar.15 Temmuz 2016 da ise milletin başına bombalar atanlar işte orada yetişenlerin devamları idiler. Sezen Aksu'ya gelince daha düne kadar yardakçı idi,özellikle yetmez ama evet kampanyasında FETÖ'nün ve bu iktidarın yanında görüşü doğrultusunda Anayasa Değişikliklerine EVET diye o gün kuzu sarması idiler.Gelinen noktada 15 temmuzdan sonra her şey değiştiğinden aynı çevrelerin hedefi oldu.Etme bulma dünyası,kısacası kendi içlerinde bir mesele,sadece suç duyurusunda bulunmuşlar,aslında neden bu aile 15 temmuzdan sonra soruşturulup da FETÖ konusunda hesap vermemiş,buda ayrı bir mesele.Babası 2019 a kadar yaşamış,kapısını bir gün olsun bir polis çalıp da buyurun adliyeye neden denmemiş oda ilginç.O gün o hesabı sorma,şimdi kalk bir şarkı sözü yüzünden suç duyurusunda bulun,dostlar alışverişte görsünler.Hesap soracaksan turpun büyüğü göz önünde asılı duruyor,onu gören yok.Kısacası FETÖ tohumlarını atanların çoğunluğu kaçarak veya şu bu nedenden dolayı vijdanları rahatlatacak bir soruşturmaya uğramadılar.Kısacası yazık oldu ülkemize,bir daha toparlanamadık.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber