Gün Haber

Sendika mağduru personele müjdeyi rektör verdi

AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nde yetkili sendikalar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle birçok personel mağduriyetini giderdiklerini duyuran Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, iki yıllık maaş sorununu çözdüklerinin müjdesini verdi.
ABONE OL
Abone Ol
Sendika mağduru personele müjdeyi rektör verdi
Haberler / KAMPÜS
31 Aralık 2021 Cuma 16:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Akdeniz Üniversitesi'nde yetkili sendikalar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle 2019 yılında yapılması gereken toplu iş sözleşmesi zamanında yapılamadı ve konu mahkemeye taşındı. Mahkeme kararıyla yetkili sendikanın belirlenmesi sonrası geçmişe yönelik görüşmeler başlayıp, Ağustos 2021 tarihinde sözleşme yapıldı. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü'nün çabalarıyla Maliye Bakanlığı arasında yapılan yoğun görüşmeler, 2-3 ay sonra meyvesini verdi.

Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi personeli ile bir araya gelerek iki yıllık maaş sorununu çözdüklerinin müjdesini verdi. Rektör Özkan, “Sizlerle beraber yıllarca çalıştık. Herkese sağlıklı mutlu huzurlu bir yıl olur inşallah. Beni tanıyanlarınız vardır içinizde. Herkesin eve bir kuruş fazla götürmesi beni mutlu eder. Her şey aslında sendikaların anlaşamamasıydı. Bizimle hiçbir alakası yoktu. 2019'dan bu yana onun çözülmesi için beklendi. Bizim araya girmemizle bu süreç hızlandı ve bugün size olan bütün borçların yatıyor olması gerekiyor. Ocak ayı içinde alacağınız maaşları daha erken alacaksınız. 2022 yılı hediyesi olarak. Beraber çalışıyoruz. Ne kadar mutlu çalışırsak ben o kadar kaliteli iş çıkacağının farkındayım. O yüzden mümkün mertebe en iyisini vermeye çalışıyoruz. Ben de dahil eve bir kuruş daha fazla ekmek götürmek için uğraşan insanlarız. İyi ki varsınız" dedi.

Personel ise Prof. Dr. Özlenen Özkan'a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 İdari çalışanlar
 1 Ocak 2022 Cumartesi 10:09
Hocam sizi seviyoruz. Bizede sendika yardımı adı altında 1000 lira iyileştirme yapılamaz mi
 Hocam
 1 Ocak 2022 Cumartesi 00:02
Döner sermaye dağıtımıniz çok adaletsiz, sizden önceki yönetimin suçu halen devam ediyor. İdari personelinize sosyal denge sözleşmesi yapmalısınız. Doktorlarımız disçilerimiz değerlidir, ama bu kadar adaletsiz dağılım olmamalı.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber