Gün Haber

Sen neymişsin be abi...

AKP’li Rizgin Birlik 11 akrabasını kamu kurumlarına müdür yaptı
ABONE OL
Abone Ol
Sen neymişsin be abi...
Haberler / Siyaset
1 Kasım 2021 Pazartesi 08:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AKP Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik’in akrabalarının kentteki birçok kurumun başında olduğu ortaya çıktı. Aile ilişkileri kullanılarak onlarca kişinin kamu kurumlarında kadrolaştığını belirten bir yurttaş, “Bunlar her dönem Şırnak’ta kazanıyor. Kazandıkça her yere yayılmaya başladılar. Her kuruma adam yerleştiriyorlar” dedi.

Şırnaklı yurttaşlar milletvekili Rizgin Birlik’in akrabalarının kentte kadrolaşarak nüfuz sağladığını bunun da kamu işleyişinde mağduriyetlere neden olduğunu söyledi. Şırnaklı bir yurttaş şu bilgileri aktardı:

“1979’da Abdullah Erkan, Şırnak belediye başkanı seçildikten sonra bu aile Şırnak’ta yayılmaya ve söz sahibi olmaya başladı. Şimdi de iktidarın gücüyle her kuruma adam yerleştiriyorlar. Diğer siyasi partileri destekleyenlere burada nefes aldırmıyorlar. Son dönemde o kadar büyüdüler ki kendilerine yakın olmayanların işe girme şansı hiç yok. Daha ne kadar kadrolaşacakları ise bilinmiyor."

Rizgin Birlik’in kamuda çalışan ve yükselmesini sağladığı bazı yakınlarının isimleri şöyle:

“Kardeşi Serhat Birlik, İl Sağlık Müdürlüğü görevlisi; kuzeni Cemal Birlik, Silopi İlçe Köy Hizmetleri Müdürü; kuzeni ve kardeşinin eşi Mehmet Birlik, Şırnak İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı; yeğeni Lokman Birlik, Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü; yeğeni Ömer Birlik’in oğlu Mustafa Birlik, Şırnak Belediyesi Zabıta Müdür Vekili; akrabaları Beytullah Birlik, Gençlik ve Spor İl Müdürü, Ekrem Birlik, İŞKUR İl Müdürlüğünde Şube Müdürü, Mehmet Emin Birlik, Şırnak İl Özel İdare İşletme Müdürü; Sayım Birlik, Silopi Adliyesi Şube Müdürü; Rezan Birlik, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürü; Şeyhmus Birlik, Şırnak Özel İdareye Bağlı Güçlükonak Kaplıca Tesisi Müdürü.”

İlayda KAYA (Cumhuriyet)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 1 Kasım 2021 Pazartesi 11:22
Sadece alkışlanır ve bravo denmekten başka ne söylenir ki,Son 40 senedir siyasi hayatta böyle bir şeye rastlanılmamıştır.Eş dost tanıdık akrabayı kamuya yerleştirmede bunların eline kimse su dökemez.Devlet kadrolarına girilecek sınavlardan tutunda,hemen hemen hepsinde sorular önceden yandaşlarına dağıtılmış,o kişiler şimdi kamudan maaş almaya devam ediyorlar.Birilerinin haklarını yiyerek yaşamlarına devam ediyorlar,gerçi hanği birini söyleyeceksin,her gün okuyoruz,umarız gün gelir hukuk hesabını sorar.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber