Gün Haber

Sağlıklı ve Güzel Cilt İçin Vazgeçmeniz Gereken Alışkanlıklar

Günlük alışkanlıklarınızdan bazıları cildinizin yaşlı görünmesine neden olabilir. İşte görünümü iyileştirmek ve iyi bir cilt sağlığı için vazgeçmeniz gereken alışkanlıklar.
ABONE OL
Abone Ol
Sağlıklı ve Güzel Cilt İçin Vazgeçmeniz Gereken Alışkanlıklar
Haberler / Sağlık
29 Haziran 2020 Pazartesi 09:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cildinize karşı nazik olun.

Bu alışkanlıklardan bazıları, çoğumuzun zaten bildiği ortak bilgidir. Diğerleri, belki de çok fazla değil. Ya da belki de günlük alışkanlıklarımızı değiştirmek istemiyoruz çünkü cildimiz üzerinde olumsuz etkilerini henüz görmedik. Bugünkü hasarı görememeniz, bunun birkaç yıl boyunca kendini göstermeyeceği anlamına gelmez. Ve hepimizin yapabileceği birkaç değişiklik var.

Cildinizi olumsuz yönde etkileyebilecek birkaç günlük alışkanlığa bir göz atalım ve neden onlardan hemen vazgeçmemiz gerektiğini anlayalım.

İyi Cilt Sağlığı İçin Olumlu Alışkanlıklara Başlayın

Sigara içmek

Tıp uzmanlarının sadece cilt üzerindeki olumsuz etkiyi tanımlamak için “sigara içen yüz” terimini kullanması ve bu sigaraları atmanız için yeterli olması gerekir. Herkes sigara içmenin iyi bir şey olmadığını bilir. Akciğerlerimizden cildimize, etkiler yıkıcı olabilir. Ve sadece fiziksel görünümümüz için etkiler, çok daha yaşlı görünmemize neden olabilir. Sigara içmek cildimizi besinlerden ve en iyi şekilde çalışması için ihtiyaç duyduğu oksijenden mahrum eder. Bu olduğunda cilt soluk, gaunt ve kırışık görünebilir.

Tütün dumanında 4.000'den fazla farklı kimyasal bulunur ve maalesef bu kimyasalların çoğu kollajen ve elastinin parçalanmasının başlıca nedenidir. Bu olduğunda, cildin esnekliği tehlikeye girer ve sonuçta derin kırışıklıklar ve sarkan ciltler de dahil olmak üzere kırışıklıklar oluşur. Sigara içtiğinizde ağız çevresinde tekrarlayan büzüşmeler nedeniyle, sigara içenler ağızlarında sigara içmeyenlere göre çok daha fazla çizgiye sahip olma eğilimindedir. Ve tüm bu noktalar yeterince kötü değilmiş gibi, yanan bir sigaradan gelen ısı ve duman, sigara içenlerin gözlerini kısmasına neden olur. Bu tekrarlayan hareket, sigara içmeyenlerin gözlerinin çevresinden çok daha derin olabilen göz çevresindeki görünür kırışıklıklara neden olur.

Durum biraz korkunç görünse de yapabileceğiniz şeyler var. Her şeyden önce bu sigaraları atmak için elinizden geleni yapın. Sigarayı bırakmak genel sağlığınızı ve görünümünüzü iyileştirmenize yardımcı olacaktır. Sonuç, daha sağlıklı görünen bir cilttir. Cildiniz, dişleriniz, tırnaklarınız ve hatta parmaklarınızdaki lekeler solmaya başlayacaktır. Bu nedenle, beyazlatıcı diş macunu alın ve cildinizi nemlendirmek, dolgun ve daha elastik tutmak için günlük nemlendiriciler kullanmaya başlayın. Antioksidan C ve E vitaminleri içeren ürünleri seçin ve asla güneş koruyucu kullanmadan açık havaya çıkmayın.

Güneşten Korumak

Güneş kremi, günümüzde güzellikle ilgili hemen hemen her konuya giriyor gibi görünüyor. Çünkü kişinin genel cilt sağlığı ve görünümü için çok önemlidir. Sezon ne olursa olsun her gün yapmamız gereken “sağlıklı” yaşlanma alışkanlığı. Güneşin zararlı UVA ve UVB ışınları cilt yaşlanmasına, lekelenmeye, ince çizgilere ve kırışıklıklara önemli katkıda bulunur. Yani, SPF'yi hiç uygulamayan bir alışkanlığınız varsa, cildinize büyük bir kötülük yapıyorsunuz.

Sadece bir dakika süren basit bir uygulamadır. SPF'si en az 30 olan bir yüz nemlendiricisi seçin. SPF'yi vücudun tüm maruz kalan bölgelerine de uygulamayı unutmayın. Yüz, boyun ve dekolte, ellerin, bacakların, kolların sırtları - hepsinin korunması gerekir. Günlük olarak güneşe en az tekrar tekrar maruz kalmak cildinize çok fazla zarar verebilir.

Güneş Gözlüğü Kullanmak

İster inanın ister inanmayın, güneş gözlüğü gardırobunuz için bir aksesuardır. Aslında bir moda ifadesinin ötesine geçen bir amacı var. Gözlerinizi ve göz çevresindeki cildi erken yaşlanma belirtilerini göstermeye karşı korurlar. Gözlerimizin etrafındaki cilt incedir ve kırışmaya çok yatkındır. Yüzün bu bölgesinde ter ve yağ bezleri bulunmaz, bu da onu dehidrasyona karşı oldukça hassas hale getirir. Sonuç olarak, genellikle ilk ince çizgimizi veya kırışıklığımızı gözlerin etrafında fark ederiz.

Cildimize zarar vermenin yanı sıra, güneşe sürekli maruz kalmak kataraktlara neden olabilir. Bu nedenle, dışarıya çıktığınızda güneş gözlüğü takmamanın kötü alışkanlığını kırın. Bir çift arabanızda tutun ve mutlaka takın. Gözlerinizi güneş gözlükleriyle korumaya ek olarak, uyurken cildin bu alanını nemlendirmeye yardımcı olmak için iyi bir nemlendirici göz kremine de yatırım yapabilirsiniz. Güneş hasarını tersine çeviremez, ancak göz çevresindeki görünümü iyileştirmek için harika bir cilt bakım ürünüdür. Göz ürünlerinde antioksidan vitaminler, Aloevera ve salatalık özü tercih edebilirsiniz.

Huzursuzluk Halinde Yaşamak

İyi bir gece uykusunun ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar duyuyoruz. Yeterince uyku olmadan işte, düşünmede, reaksiyon sürenizdeki gecikmelerde ve yeni şeyler öğrenme ve başkalarıyla iyi geçinme konusunda zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak, uyku eksikliği de görünümümüzü etkiler. Hücrelerimizin bir gecede etkili bir şekilde yenilenmesi için her gece en az 7 ila 8 saat uyumamız gerektiğine inanılmaktadır. İyi bir gece uykusu almadığımız zaman yorgun görünüyoruz. Yorgun olduğumuzda daha yaşlı görünürüz. Uyku eksikliği, cildinizin donuk ve kuru görünmesine neden olabilir. Sonuç olarak çizgileriniz ve kırışıklıklarınız çok daha belirgin hale gelir.

Yani, bir rutine girerek uykusuz gece alışkanlığını kırmanın zamanı geldi. Bir yatma zamanı seçin ve haftanın her gecesi aynı tutmaya çalışın. Yatmadan önce TV'nizi, dizüstü bilgisayarınızı veya diğer elektronik cihazlarınızı kapatın ve zihninize rahatlama şansı verin. İyi bir gece uykusu yeterli olmadığından, nasıl uyuduğumuza da dikkat etmeliyiz. Yanaklarımızda uyumak, yastıklarımıza karşı ezilmiş, yanaklarımızda, çenemizde ve göğsümüzde sabah cilt kırışıklıklarına yol açabilir. Midenizde uyumak alnınızdaki gereksiz kırışıklıklara katkıda bulunabilir. Yani, bazıları için imkansız gibi görünse de, sırt üstü uyuyabiliyorsanız, cildiniz bunun için teşekkür edecektir. Veya kırışmayı hafifletmek için saten veya ipek bir yastık kılıfına yatırım yapmayı deneyin. İyi bir gece uykusu herkes için önemlidir. Unutmayın, buna güzellik uykusu diyoruz.

Fazla Şekerli Kahvaltı Yok

Sağlıklı bir kahvaltı vücudu beslemeye yardımcı olur. Günün en önemli öğünü. Peki, vücudumuza ve cildin en iyi şekilde görünmesine yardımcı olmak için protein, vitaminler ve besinler ekleyebildiğimizde neden vücudumuza şekerli, tatlı tahıllar ve tarçın ruloları yükleyelim? Meyveler, sebzeler, tahıllar, doğru yağlar ve proteinler yerken, vücudumuza gerekli beslenmeyi sağladığımızı biliyoruz. Besleyici yiyecekler yersek, sağlıklı görünme şansımız artar. Çok abur cubur yersek, tam tersi olur.

Şeker yemek acıtabilir: bazı şekerler kendilerini kan dolaşımımızdaki proteinlere bağlar. Bu olduğunda, kolajen ve elastinimize zarar verebilecek gelişmiş glikasyon son ürünleri adı verilen yeni moleküller oluşur. Kollajen ve elastinimiz tehlikeye girdiğinde, sarkmaya başlayan cildin yanı sıra daha ince çizgiler ve kırışıklıklar ekleyebiliriz. Buna değmez. Bu yüzden çörekleri ve çikolatalı krepleri çıkarın ve her güne sağlıklı bir kahvaltıyla başlayın. En sevdiğiniz protein ve mikro besinlerle sağlıklı ve lezzetli bir kahvaltı yapın.

Bu kötü alışkanlıklardan hemen vazgeçebilirseniz, bedeninizde ve görünüşünüzde bir fark görürsünüz. Ayrıca, yasaklamamız gereken daha birçok kötü alışkanlık var ama bunlar iyi bir başlangıç. Kendinize sağlıklı, güzel cilt için şans verin. Günün her saniyesinde hepimiz yaşlanıyoruz. Neden olumlu bir şey yapmıyorsunuz?

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber