Gün Haber

Sağlık çalışanı için 'meslek hastalığı' talebi

ANTALYA Diş Hekimleri Odası Başkanı Gassan Yücel, koronavirüse yakalanan sağlık çalışanlarının durumunun, 'meslek hastalığı' kategorisinde değerlendirilmesini talep ettiklerini söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Sağlık çalışanı için 'meslek hastalığı' talebi
Haberler / Sağlık
21 Eylül 2020 Pazartesi 14:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sağlık çalışanları, tüm dünyada etkili olan ve her geçen gün enfekte ve ölüm sayılarının arttığı koronavirüs (Covid-19) hastalığıyla ilgili ilk günden bu yana en ön safta mücadele ediyor. Türkiye'de de sağlık çalışanları virüsün hem yayılımını durdurmak hem de tedavisini gerçekleştirmek için mart ayından bu yana büyük çaba gösteriyor. Koronavirüs vakalarının tespiti için sahada filyasyon ekibi olarak görev alan diş hekimleri, kapı kapı dolaşarak, test uyguladıkları vatandaşların sonuçlarını laboratuvarlara göndererek virüs vakalarının tespitinde aktif rol alıyor.

'MESLEK HASTALIĞI OLSUN' TALEBİ

Antalya Diş Hekimleri Odası Başkanı Gassan Yücel, virüse karşı mücadelede tüm risklere rağmen tüm diş hekimleriyle birlikte aktif görev almaktan mutlu olduklarını söyledi. Hayatını kaybeden meslektaşlarına üzüldüklerini ve onları anmak adına siyah kurdele takıp saygı duruşlarında bulunduklarını kaydeden Yücel, koronavirüs hastalığından dolayı sağlık bütünlüğünü kaybeden, bağışıklık sistemi ya da hayati organlarında kalıcı hasar oluşan ya da hayatını kaybeden hekimlerin durumunun 'meslek hastalığı' olarak değerlendirilmesini talep etti. Meslek hastalığı olarak değerlendirilmesi halinde emeklilik ve bazı sosyal haklardan yararlanmaların kolaylaştığını ve bazı düzenlemelerle malulen emeklilik haklarının oluşabileceğini belirten Yücel, şöyle konuştu:

"Ülkemizdeki tüm kişi ve kurumların birlik, beraberlik ve dayanışması ile bu salgın sürecinden en az kayıpla çıkacağımıza inanıyoruz. Meslektaşlarımız ve bütün sağlık çalışanlarının adeta ölüm- kalım savaşına dönüşen Covid-19 mücadelesinde yalnız bırakılmamasını, bu insanüstü çabalarının farkında olunmasını, maddi ve manevi desteklenerek, koronavirüse yakalanan ve bu sebeple vefat eden arkadaşlarımızın da 'meslek hastalığı' şeklinde tanımlanmasını beklemekteyiz. Bu tanım hastalık nedeniyle mağdur olan hekimlere, sağlık çalışanlarına sosyal haklarda bazı kolaylıklar sağlıyor."

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber