Gün Haber

SDÜ'den engelliler için diş hastanesi

ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), sağlık alanında önemli bir yatırımı hizmete sunmaya hazırlanıyor. Türkiye'de benzeri bulunmayan Engelsiz Ağız ve Diş Hastanesi'nde yapım çalışmaları önemli ölçüde tamamlandı.
ABONE OL
Abone Ol
SDÜ'den engelliler için diş hastanesi
Haberler / ISPARTA
17 Ocak 2020 Cuma 10:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hastanenin tanıtımı amacıyla Diş Hekimliği Fakültesi'nde basın mensupları ile biraraya gelen SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı ve Fakülte Dekanı Prof.Dr. Timuçin Baykul, hizmete açılacak hastane ile ilgili bilgi verdi. Rektör Çarıkçı, "Engelli hastalar için engelsiz ağız ve diş sağlığı projesini hayata geçiriyoruz. Bu konuda son aşamaya geldik. Ülkemizde ilk kez üniversitemiz bünyesinde oluşturulacak Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, geçtiğimiz yıl Kalkınma Bakanlığının yatırım programına alınmıştı. Tedavi sırasında farklı fiziksel şartlara ihtiyaç duyan engelli bireylerin ağız ve diş sağlığı problemlerini kısa sürede çözüme kavuşturması beklenen merkezin yapımını tamamladık ve 1 Şubat itibarıyla hasta kabulüne başlayacağız" dedi.

ÖNEMLİ BİR EKSİKLİK GİDERİLİYOR

SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Baykul ise "Engelli bireylerimizin ağız ve diş tedavileri oldukça güç. Özellikle zihinsel engelli bireylerin kalabalık ortamlara girme korkuları, tedavi esnasında hekimin çalışmasına olanak verecek şekilde pozisyonda olmamaları nedeniyle zorluklar yaşanıyordu. Fakülte olarak Sayın Rektörümüze bu konuda tüm engelli bireylere hizmet verecek şekilde bir hastane projesini sunduğumuzda sağolsunlar bize hayır demediler. Beklenenden daha kısa sürede hastanemiz tamamlandı ve çok yakın zamanda tüm engelli bireylerimize hizmet vermeye başlayacak. Bu hastanenin bir benzeri ne bölgede ne de ülke genelinde var" diye konuştu.

YATAKLI TEDAVİ ÜNİTESİ DE MEVCUT

Engelli bireylerin ağız ve diş tedavilerinde bazı durumlarda yataklı tedavi yapılması gerektiğini gözönüne alarak hastanenin bu şekilde projelendirildiğinden söz eden Dekan Aykul, mevcut hastanede 4 adet tek yataklı, 1 adet 4 yataklı,1 adet 5 yataklı koğuş tipi hasta odası 1 adet ameliyathane, 1 adet çocuklar için sedasyon odası ile 65 yaş üstü hastalar için 1 adet geriatri odası ile 6 ünite bulunduğunu, yeni hastanede ise bu sayıya 3 genel ameliyathane, 2 sedasyon ünitesi, 27 yatak, lokal ameliyathane, radyoloji ünitesi, sterilizasyon ünitesi ve biyokimya laboratuarının ekleneceğini kaydetti.

ISPARTA SULEYMAN DEMIREL UNIVERSITESI (SDU), SAGLIK ALANINDA ONEMLI BIR YATIRIMI HIZMETE SUNMAYA HAZIRLANIYOR. TURKIYE'DE BENZERI BULUNMAYAN ENGELSIZ AGIZ VE DIS HASTANESI'NDE YAPIM CALISMALARI ONEMLI OLCUDE TAMAMLANDI.(FOTO:ISPARTA-DHA)

Nurettin ARKAN/ISPARTA, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber