Gün Haber

Rus basını Antalya'daki bu ölümleri araştırıyor

Rus basını, Antalya başta olmak üzere Türkiye’nin tatil beldelerinde yaşanan turist ölümlerini sayfalarına taşımaya devam ediyor.
ABONE OL
Abone Ol
Rus basını Antalya'daki bu ölümleri araştırıyor
Haberler / Turizm
6 Eylül 2019 Cuma 14:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Daha önce 5 ölüm olayını tartışan Rus basını, bu kez de 4 çocuğun ölümünü gündeme taşıdı. Son olarak Moskovskiy Komsomolets gazetesi, son bir ayda yaşları 5 ile 19 arasında değişen 4 Rus çocuğun Türkiye'de tatil yaparken hayatını kaybettiğini yazdı.

Çocuklardan üçü boğulma neticesinde ölürken, biri de apandisitinin patlaması üzerine gelişen komplikasyonlar sonucu yaşamını yitirdi.

Rusya'nın Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza yılbaşından bu yana şehirde çok sayıda Rusya vatandaşının hayatını kaybettiğini, ancak ölümlerinin büyük oranda sağlıklarına dikkat etmemeleri sonucunda gerçekleştiğini söylemişti.

Öte yandan, Rusya Tur Endüstrisi Birliği Başkanı Sergey Şpilko, Türkiye'de tatil yapan Rusya vatandaşlarının sayısı dikkate alındığında, ölen kişilerin sayısının çok düşük olduğunu söyledi. 

Türkrus sitesinin aktardığına göre, RANHiGS profesörü Galina Dehtyar ise havuzlu tatillerde ailelerin cankurtaranlara bel bağlamadan evvel çocuklarının güvenliği konusunda daha dikkatli olmaları ve onları hiçbir şekilde yalnız bırakmamaları gerektiği uyarısında bulunuyor. 

Bununla birlikte, Moskovskiy Komsomolets'in görüşüne başvurduğu Türk uzmanlar, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle otelcilik sektörünün sürekli masrafları kısmaya çalıştığını ve bunun sonucunda kalitenin düştüğünü kabul ediyor.

DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GELMİŞTİ

Antalya’nın Alanya ilçesi sık sık Rus turistlerin ölüm haberleriyle gündeme geliyor. Temmuz ayında 5 günde ikisi kaza, biri boğulma ve ikisi ise henüz belli olmayan nedenlerle 5 Rus turist hayatını kaybetmesi tartışma konusu olmuştu.

9 Temmuz 2019: Kargıcak Mahallesi D-400 karayolu üzerinde karşıdan karşıya geçmeye çalışan Anna Balakina (37) ve eşi Andrei Balakina'ya (39), bi otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti

15 Temmuz: Oba Mahallesi Atatürk Caddesi'ndeki sahile gelen Rus uyruklu Valontin Dobrkyakov, boğulmak üzereylen çevredekiler tarafından denizden çıkarılarak hastaneye sevk edildi.  Dobrkyakov tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.



15 Temmuz: Mahmutlar Mahallesinde ailesiyle birlikte yemek yiyen Sofia Lanshakova isimli genç kız, yemek sonrası aniden fenalaştı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalsi  yapılan Lanshakova, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayata veda atti.

18 Temmuz: Kızı ile birlikte Alanya’ya tatile gelen Lulia Stanovavo, adlı Rus vatandaşı kadın, kızı tarafından odasında ölmüş halde bulundu.  Stanovavo’nın ölüm nedeni de bilinmiyor.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 6 Eylül 2019 Cuma 14:33
Kalp krizi ile trafik kazası anlaşılır ama denizde boğulmalara karşı,oteller daha sıkı tedbirler alabilirler,yüzme konusunda sürekli uyarı ve cankurtaran hizmetini aksatmadan yürütebilirler.Bu kadar boğulmanın önüne geçilebilinir.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber